Buna ziua!
Incepand cu data de 27.02.2012 am ajuns in situatia de a intre in somaj.Mi-am pregatit dosarul cu acte pt somaj si m-am indreptat catre AJOFM .Aici am intampinat urmatoarele probleme:
-dupa ce mi-i s-a intocmit si incheiat dosarul mi-i s-a mai solicitat adeverinta de la un vechi loc de munca"daca firma mai exista" pentru a-mi mai face o recalculare atat ca suma de indemnizatie cat si ca numar de luni(adica sa-mi mai adauge trei luni si cateva sute de lei)
-am dus aceasta adeverinta ,desi aveam si carte de munca cu toate inregistrarile ,asa ca ,teoretic nu am inteles de ce eram conditionata de aceasta adeverinta pentru a-mi adauga cateva luni si acteva sute de lei,dar...nu am primit nici un raspuns la cererea mea.Dupa o luna de zile m-am interesat din nou de soarta dosarului meu de somaj si am descoperit ca dna care mi-a incehiat dosarul a ratacit adeverinta=D>.Am decis sa nu mai comnetez si sa-mi fac alta adeverinta pe care sa o duc la registratura .Am inregistrat-o acolo si astept raspuns din nou.
-problema numarul doi ,si cea mai importanta ,am descoperit ca in carnetul de evidenta si in baza de date a AJOFM eu figurez cu ocupatia de "vanzatoare" desi din anul 2004 pana in 2012 am ocupat pozitia de manager de magazin si director de magazin.Am rugat-o pe dna care mi-a intocmit dosarul sa corecteze ce este de corectat,aceasta m-a refuzat ,mentionand ca acest dosar este acceptat de sistem si nu mai poate face nici o corectura.
Ce ma sfatuiti sa fac,in conditiile in care in fiecare luna cand ma duc la vizat sunt repartizata pe posturi de vanzatoare,repartitie pe care daca eu o refuz imi pierd somajul?
Va multumesc!
1. - Agentia de Somaj v-a cerut acele adeverinte deoarece asa spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
- Birocratia inca mai functioneaza in institutiile statului.
2. - Ati fost trecuta ca "vanzator" in baza actelor de studii pe care le-ati prezentat in dosar.
- Functia de director (manager) de magazin nu este o profesie, este o ocupatie pentru care nu aveti acte de studii dar avand experienta in aceasta functie o veti putea ocupa oricand (eventual prin consurs sau examen).
3. Agentia de Somaj va poate oferi un post vacant de vanzator, dvs. va prezentati la acea firma si daca are si un post de conducere vacant il puteti ocupa pe acela.
Eu m-am gandit sa fac o adresa catre conducerea AJOFM pentru a-mi modifica ocupatia in baza lor de date ,avand la baza ultima pozitie ocupata in cadrul muncii.Cunosc cazuri ,care la fel ca mine ,nu au depus la dosar alte acte studii decat mine,si au avut ca incadrare postul de asistent manager si asta au si in carnetul de somaj.Cu alte cuvinte la unii se poate la altii nu?
Daca ati fost incadrata cu codul COR112021 Director magazin ,nivelul de instruire cerut de acest post este superior dar nu neaparat ,asa incat chiar daca nu aveti st. superioare prin prezentarea diplomei de bac cei de la ALOFM trebuiau sa va introduca in baza de date cf.ocupatiei avute si mentionate si in adeverinta eliberata de fostul angajator cred.
Probleme acte somaj
dante7
Buna,
M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)