avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate stanley

Activitate stanley

slai a scris:

Nu, doar va scoate de la ANAF o adeverinta care atesta ca taxa e platita, dar nerecuperata.
[/quot
Deci va trebui ca eu sa-i pun la dispozitie noului proprietar al masinii chitanta cu care am platit eu la ANAF taxa la inmatricularea anterioara din 2011?

In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment.
Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu in vederea inmatricularii masinii?
Va multumesc!
Suntem doi copii din prima casatorie a tatalui nostru care a decedat. Din a doua casatorie a lui exista un alt copil. Prin testament olograf, tatal nostru a lasat intreaga avere mobila si imobila existenta in momentul mortii sale actualei sale sotii pe care o numeste si executor testamentar. Daca nu ar fi existat acest testament, mostenitorii rezervatari (sotia supravietuitoare si cei trei copii) ar fi beneficiat in mod normal, din masa succesorala, de cate un sfert sotia si tot de cate un sfert cei trei copii din cota ramasa de treisferturi.
Noi, cei doi copii din prima casatorie, dorim sa contestam in instanta acest testament sub motivul ca prin acesta se atribuie liberalitati excesive unuia din mostenitori (adica sotiei supravietuitoare), nerespectand drepturile noastre succesorale. Din art. 1.090 rezulta ca: "Libertatile neraportabile facute sotului supravietuitor, care vine la mostenire in concurs cu alti descendenti decat cei comuni lor, nu pot depasi un sfert din mostenire si nici partea descendentului care a primit cel mai putin"
Adica, practic, noi dorim sa beneficiem de cota succesorala legala de un sfert fiecare si nu doar de marimea rezervei succesorale care ar fi egala cu 1/2 din cota legala, in situatia dezmostenirii, in conformitate cu art. 1.088.
Deci, este corecta interpretarea art. 1.090 referitor la liberalitatile excesive acordate prin testament sotiei supravietuitoare? S-ar putea invoca acest motiv in instanta in cadrul cererii de anulare a testamentului?
Multumesc tuturor pentru amabilitate!
Va multumesc Dna Mirela,
In situatia in care tablourile se pot baga in masa succesorala (nereprezentand amintiri de familie), care vor fi cotele de atribuire a valorii acestora? La fel ca si la bunul imobil?
Cu stima
Suntem doi frati proveniti din prima casatorie a tatalui nostru, care recent a decedat.
In urma decesului sau a ramas sotia vaduva din a doua casatorie a tatalui nostru si fiul lor, fratele nostru vitreg (care nu locuieste cu parintii).
Tatal nostru impreuna cu sotia supravietuitoare sunt coproprietari (cote 1/2) asupra imobilului in care locuiau impreuna. Nu mai exista alte rude (in afara copiilor pe care ii avem fiecare din cei trei urmasi)
1. In aceasta situatie, care este cota care ii va reveni sotiei supravietuitoare din partea de 1/2 a tatalui nostru? Restul se va imparti egal intre cei trei urmasi?
2. In masa succesorala pot intra si bunurile mobile formate in principal din mobilier si dintr-un numar mare de tablouri realizate de tatal nostru (care era pictor)? Care este procedura privind bunurile mobile?
Va multumesc.
Multumesc!
Dar am inteles ca exista un proiect de lege care ar fi trecut de Senat in cursul anului si care propune calculul impozitului auto pornind de la valoarea masinii. Sunt interesat deoarece in prezent detin un autovehicul care in cartea de identitate figureaza ca si autoutilitara N1. Stie cineva ceva de continutul acestui proiect de lege si de sansele de a trece de Camera Deputatilor?
Revin in aceiasi problema deoarece Directia Fiscala a Primariei nu mi-a dat un raspuns la cererea mea privind termenul de aplicare al art. XI din Ordonanta.
Deci totusi, de cand se aplica acest articol (care am inteles ca are valabilitate si pentru contribuabilii persoane fizice)?
Va multumesc pentru amabilitate!
Multumesc pentru raspuns, dar mai am 2 nelamuriri:
1.In documentul informativ privind "sumar de plata la data ...", transmis de catre Directia Fiscala a Primariei, coloanele sunt: curent, ramasita, majorare, penalitate, bonificatie, total lei. Sumele principale de plata figureaza la primele 2 coloane, urmand majorari si penalitati. In spiritul prevederilor ordonantei in legatura cu anularea penalitatilor de intarzaiere daca plata se face pana in 31 decembrie, la "penalitati", in vederea anularii, se adauga si ce apare la coloana "majorari"?
2.In OG 30/2011 publicat in MO nr. 627/02.09, problema de mai sus face obiectul art. XI.
De cand intra in vigoare aceasta prevedere?
Va multumesc
Pentru stabilirea impozitului anual pentru acest autovehicul care in CI are mentiunea autoutilitara N1 cu masa totala maxima autorizata pana in 3,5 to incadrarea se face conform pct 7:" Alte vehicule cu tractiune mecanica cu masa totala maxima autorizata pana la 12 to" adica 30 lei/200 cmc?