avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate petru82

Activitate petru82

Legiuitorul a stabilit ca in cazul in care contravenientul nu contesta amenda si/si asuma contraventia, poate achita jumatate din minimul acesteia in timpul indicat in procesul verbal.

Tocmai aceasta era intrebarea, mai exact legiuitorul este obligat sau nu sa mentioneze in PV aceasta clauza (48h)? Ma intereseaza pt ca PV nu a fost scris de fata cu mine si in caz ca nu include ascest aspect as putea ataca PV, bazandu-ma pe acest lucru.
Referitor al celalalt aspect, de cand incepe sa curga termenul de 48h in cazul in care PV nu-mi este inmanat personal? multumesc

Multumesc pt indicatii.
Referitor la pv, trebuie sa exista neaparat mentiunea de a se putea plati jumatate din min amenzii in 48 de h sau acest lucru este la latitudinea politistului?
De asemenea, poate altcineva ridica de la posta PV in numele meu (membru al familiei etc)? Adresa de la domiciliul meu din buletin nu coincide cu adresa actuala (proprietar de locuinta in alt oras/judet), iar cand m-am legitimat am declarat ambele adrese. In acest caz la ce adresa ar trebui sa soseasca PV?
Buna,

Asdori sa stiu in cazul unei amenzi de bilet pe autobuz data de catre Politia comunitara cum ar trebui sa ajunga acasa PV, prin scrisoare recomandata cu conf la primire sau normal? Mentionez ca nu am fost de fata cand a fost intocmit PV.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint sa ridic de la posta PV (recomandata)? Multumesc.
Dar se poate aplica din nou sanctiunea (un nou pv) inlauntrul termenului de 6 luni daca de exemplu, pv primit soseste dupa mai mult de o luna prescriind astfel executarea sanctiunii amenzii contraventionale?
Multumesc pt raspuns, dar pana la urma cum este totusi cu necesitatea martorului? Din ce spuneti dvs. reiese si ca este necesar si ca nu este:

Procesul verbal de constatare a contraventiei , in caz ca nu este semnat in prezenta unui martor asistent, va fi comunicat prin posta la adresa indicata.


Totodata , verificati procesul verbal de constatare a contraventiei prin prisma legalitatii si temeiniciei acestuia (...prezenta unui martor asistent , cat si semnatura acestuia ).


Ati putea sa-mi raspundeti si la punctul 2 de la intrebarea formulata anterior?




Multumesc pentru informatii, am totusi cateva nedumeriri:
1. Fiind doar eu de fata in final impreuna cu cei 2 agenti constatatori, nu am martori de care sa pot face uz dar cu atat mai mult nici dansii. Asadar, in conditiile in care politistul era obligat sa scrie pe pv un martor asistent cat de valabil mai este pv in acest caz? (inteleg ca nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator). Dar daca ocupatia si locul de munca spre ex. nu sunt mentionate in pv? (eu nu am apucat sa furnizez aceste informatii). Cat de grea este in general invalidarea unui pv si cam ce presupune? Se merita urmarirea acestei cai de atac?

2. In cazul in care se expediaza prin posta pv, la ce adresa ar trebui sa soseasca? Cea de la domiciliul actual(Timisoara) sau cea de pe domiciliul din buletin? In ultimul caz, avand in vedere ca pe adresa din buletin este trecut alt judet, poate semna altcineva in afara de mine primirea pv sau, din contra, refuza semnarea acestuia? (de ex membru al familiei). Astept raspunsurile dvs, multumesc.

Buna ziua,

Recent am avut neplacuta ocazie de a fi amendat circuland fara bilet pe un mijloc de transport in comun (nu intru in detalii privind circumstantele, este destul spus ca nu am gasit bilete de vanzare la ora respectiva si s-a intamplat schimband ultimul autobuz pana la destinatie -cu care aveam de parcurs o statie- pe restul traseului avand bilet compostat).
Coborand din autobuz la urmatoarea statie, ne-au intampinat 2 agenti ai Politiei comunitare pt 'interogatoriul' de rutina. Am incercat sa le explic d-lor politisti ca nu am gasit bilet de cumparat la ora respectiva, pe restul traseului avand bilet compostat dar efortul a fost cam in zadar, singurele replici primite fiind din cele de tip flegmatic-agresiv caracteristic probabil in situatii de gen.

Nefiind singurul in aceeasi situatie (6 pers) a durat ceva timp (in jur de 30 min) pana a venit si randul meu sa dau datele personale timp in care s-au intocmit PV celorlalte persoane, verificat datele prin statie etc. Pe langa pb biletului, in cazul meu a existat si pb datelor din buletin (pe care nu il aveam asupra mea) care nu concid cu domiciliul curent (sunt proprietar al unei locuinte din Timisoara dar domiciliul din buletin este din alta localitate), prilej cu care am fost instiintat ca voi primi o sanctiune separata pe acesta cauza. Dupa ce am termintat de comunicat toate datele, in loc sa mi se prezinte eventual invinuirile aduse m-am trezit ca d-nii politisti isi iau brusc la revedere si pleaca spre statia de vis-a-vis(sa dea noi amenzi posibil), anuntandu-ma in treacat ca voi primi eu amenda prin posta. Care anume nu stiu exact si nici contravaloarea ei.

Intrebarile mele in legatura cu aceasta situatie sunt urmatoarele:
1. Este posibil sa primesc vreo amenda din moment ce nici un proces verbal nu a fost scris sau semnat de fata cu mine? Mai mult, nu mi-a fost comunicat nici macar eventuala suma/sume cu care as fi sanctionat. Singurele informatii schimbate cu d-nii agenti au fost datele mele personale.

2. Care este valoarea amenzii pt circularea fara bilet intr-un mijloc de transport in comun?

3. Care este valoarea amenzii pt datele din buletin expirate? Este posibila inclusiv sanctionarea neposedarii a unui act de identitate asupra mea?


Multumesc,
Petru.