avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala - prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala - prescriptie

BUNA ZIUA,
am si eu o dilema in legatura cu OGnr.15/2002 privind taxa de circulatie pe drumurile nationate :
-am primit 3(trei) PVCC in aceesi zi , dar ele se refera la faptul ca acum 5(cinci) luni as fi circulat fara acea rovigneta iar PV este datat cu luna martie ,toate bune si frumoase o fi posibil dar cum de se comunica abia acum si in plus trebuie sa platesc conf . PVCC de trei ori cate o amenda si de trei ori CV taxei.Se spune ca am circulat in trei zele diferite dar succesive.In acest moment eu am taxa platita.
Multumesc anticipat,:stunned:#-o
Cel mai recent răspuns: petru82 , utilizator 16:34, 17 Martie 2011
daca PVCC sunt mai vechi de 6 luni se prescrie aplicarea amenzii, adica aceasta nu mai poate produce efecte (nu se mai poate aplica). potrivit og 2/2001
Mihail-Mihai a scris:

daca PVCC sunt mai vechi de 6 luni se prescrie aplicarea amenzii, adica aceasta nu mai poate produce efecte (nu se mai poate aplica). potrivit og 2/2001

in aceasta situatie sa inteleg ca nu se poate face nimic adica sunt buna de plata , contraventia este din 20.10.2010?!
Avem doua chestiuni distincte aici: Aplicarea sanctiunii si executarea sanctiunii. Potrivit prevederilor art. 13 si 14 din OG nr. 2/2001

Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
...
Art. 14 - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Din cele scrise de d-voastra, Ionica Vaduva, stim ca sanctiunea a fost aplicata inlauntrul termenului de 6 luni iar procesul-verbal v-a fost comunicat in termenul de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Asadar, intr-o eventuala plangere, nu puteti invoca (cu temei) prescriptia ci doar alte motive.
Dar se poate aplica din nou sanctiunea (un nou pv) inlauntrul termenului de 6 luni daca de exemplu, pv primit soseste dupa mai mult de o luna prescriind astfel executarea sanctiunii amenzii contraventionale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala miha_yt miha_yt Buna ziua, amenzile contraventionale la noi in romania se prescriu dupa o anumita perioada de timp? daca da , dupa cat timp? va multumesc (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta icristil icristil Am primit un PVCC in data de 02.07.2011 intocmit in data de 10.06.2011 pentru o contraventie din data de 12.12.2011. Pot contesta PVCC pe baza acestor date? Pe ... (vezi toată discuția)