avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate Andra_0911

Activitate Andra_0911

Buna ziua,
Detin un imobil in Bucuresti si doresc sa il inchiriez. Adresa mea de domiciliu este in Constanta. Pe raza carei localitati inregistrez venitul din chirie? La ce agentie financiara ma duc sa declar inchirierea imobilului respectiv, in Constanta sau Bucuresti?
Multumesc
Multumesc mult!
Buna ziua,
Lucrez cu norma intreaga (8h) intr-o companie ca analist. As dori sa acumulez si experienta ca economist si mi s-a propus colaborarea cu o alta firma, anume angajarea pe 2h. Aceasta experinta imi este necesara pentru certificarile de la CECCAR.
Pot face acest lucru? Ma pot angaja si la alta firma cu timp partial de 2h/zi, iar dupa 3 ani aceasta experienta sa fie considerata viabila?
Va multumesc
Multumesc mult de raspuns.
Ce imi puteti spune despre perioada de dupa cei 2 ani? Exista un numar de zile in care nu pot fi data afara? De exemplu, in cazul alegerii optiunii 1, cu un an de concediu, in lege este mentionat faptul ca angajatorul nu poate inceta relatiile de munca in termen de 6 luni. Aceasta perioada este valabila si pentru concediul de doi ani?
Va multumesc
Buna ziua,

Sunt insarcinata in 20 de saptamani si urmeaza sa nasc la inceputul lunii august. Dintre cele doua variante posibile pentru concediul de cresterea copilului, inclin sa optez spre a doua, anume concediu de doi ani, cu indemnizatie maxima de 1200 lei.
In lege nu am gasit mentionat faptul ca firma pentru care lucrez nu imi poate inceta contractul de munca in aceasta perioada sau atunci cand ma intorc. Referitor la varianta 1, cea cu 1 an de stat in concediu, este mentionat faptul ca angajatorul nu poate inceta relatiile de munca in timpul concediului de cresterea copilului si in urmatoarele 6 luni de la revenirea la locul de munca.
Concret: pot fi data afara in perioada de 2 ani cat stai acasa cu copilul? Dar dupa ce ma intorc?

Va multumesc.