avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concediu de cresterea copilului - 2011 - varianta de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concediu de cresterea copilului - 2011 - varianta de doi ani

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 20 de saptamani si urmeaza sa nasc la inceputul lunii august. Dintre cele doua variante posibile pentru concediul de cresterea copilului, inclin sa optez spre a doua, anume concediu de doi ani, cu indemnizatie maxima de 1200 lei.
In lege nu am gasit mentionat faptul ca firma pentru care lucrez nu imi poate inceta contractul de munca in aceasta perioada sau atunci cand ma intorc. Referitor la varianta 1, cea cu 1 an de stat in concediu, este mentionat faptul ca angajatorul nu poate inceta relatiile de munca in timpul concediului de cresterea copilului si in urmatoarele 6 luni de la revenirea la locul de munca.
Concret: pot fi data afara in perioada de 2 ani cat stai acasa cu copilul? Dar dupa ce ma intorc?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andra_0911 , utilizator 08:08, 17 Martie 2011
un contract de munca nu poate inceta pe perioada suspendarii
Multumesc mult de raspuns.
Ce imi puteti spune despre perioada de dupa cei 2 ani? Exista un numar de zile in care nu pot fi data afara? De exemplu, in cazul alegerii optiunii 1, cu un an de concediu, in lege este mentionat faptul ca angajatorul nu poate inceta relatiile de munca in termen de 6 luni. Aceasta perioada este valabila si pentru concediul de doi ani?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil pentru al 2-lea copil nascut dupa varsta de 2 ani a primului oanapdv oanapdv Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 4 luni si sunt gravida cu cel de-al 2-lea care este estimat sa se nasca la 1 luna dupa ce primul va face 2 anisori. In ... (vezi toată discuția)
Referitor la preaviz concediere, somaj, concediu prenatal, postnatal, ingrijire copil ana77 ana77 Buna ziua, As vrea sa va expun problema pentru care am nevoie de un sfat juridic. Ma numesc Ana Maria I si lucrez de aproximativ 3 ani in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. Sitz Sitz Buna ziua! Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs. Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai ... (vezi toată discuția)