Sunt insarcinata in 20 de saptamani si urmeaza sa nasc la inceputul lunii august. Dintre cele doua variante posibile pentru concediul de cresterea copilului, inclin sa optez spre a doua, anume concediu de doi ani, cu indemnizatie maxima de 1200 lei.
In lege nu am gasit mentionat faptul ca firma pentru care lucrez nu imi poate inceta contractul de munca in aceasta perioada sau atunci cand ma intorc. Referitor la varianta 1, cea cu 1 an de stat in concediu, este mentionat faptul ca angajatorul nu poate inceta relatiile de munca in timpul concediului de cresterea copilului si in urmatoarele 6 luni de la revenirea la locul de munca.
Concret: pot fi data afara in perioada de 2 ani cat stai acasa cu copilul? Dar dupa ce ma intorc?
Multumesc mult de raspuns.
Ce imi puteti spune despre perioada de dupa cei 2 ani? Exista un numar de zile in care nu pot fi data afara? De exemplu, in cazul alegerii optiunii 1, cu un an de concediu, in lege este mentionat faptul ca angajatorul nu poate inceta relatiile de munca in termen de 6 luni. Aceasta perioada este valabila si pentru concediul de doi ani?
Va multumesc