Buna si un an nou plin de impliniri tuturor celor care sunt inscrisi pe acest site.Nu am intrat de ceva timp insa vreau sa spun celor interesati ca am primit formularul E 101 inca de anul trecut si daca pot ajuta pe cineva cu o informatie , asa cum am fost ajutata si eu la randul meu o voi face cu placere .
Sunt disperata ,si am nevoie de un sfat competent.Am facut un contract prestari servicii in constructii cu o firma din Italia.Din naivitate si prea multa incredere ,(administratorul firmei respective fiindu-mi cumnat),nu mi-am luat masuri de precautie .Avem totusi un contract facut la inceputul lucrarii ,din care reiese cine este executantul cine este beneficiarul ,faptul ca lucrarile se vor face atat cu materialele mele cat si cu ale lui ,suma este pentru inceput 50 000 euro iar daca lucrarile depasesc suma aceasta am mentionat ca se vor face acte aditionale ,dar nu a fost mentionata nici o alta clauza in caz de nerespectare a contractului de vreuna dintre parti.Materialele au fost achizitionate din Italia pe societatea mea ,el garantand cu fila CEC plata acestora .Dupa terminarea lucrarilor a inceput dezastrul.Din facturile emise de societatea mea acesta a acceptat doar una de 4000 euro desi mi-a virat in contul bancar 16 500 euro,motivand ca nu poate accepta celelalte facturi pana nu primesc formularul A1.Nu a vrut sa semneze procesul verbal de receptie a lucrarii, eu neavand decat fotografii facute pe parcursul lucrarii,precum si o filmare video ,care ar putea demonstra ca lucrarea este facuta de mine.iar pe panoul de incepere a lucrarii este mentionata societatea mea ca executant, precum si faptul ca este evaluata cu tot cu materiale la valoarea de 230 000 euro.Dupa revenirea in tara au inceput a-mi veni facturile de materiale,iar unele dintre ele au fost emise chiar si dupa plecarea mea .Desi a trecut mai bine de o luna de cand am terminat ,respectivul nu mi-a mai trimis nici un ban iar cand l-am contactat telefonic sa-l intreb de ce ia materiale pe societatea mea si de ce nu-mi trimite restul banilor ,el a raspuns ca nu-mi va mai da nici un ban,ca are probleme din cauza faptului ca eu am lucrat ilegal neavand formularul A1 si ca daca vreau pot lua legatura cu avocatul sau.Dupa toate astea credeti ca am vreo sansa sa-mi recuperez prejudiciul? Va multumesc!
Fiind o firma de prestari servicii in constructii (mentionez ca lucrez in afara tarii)am obligatia sa atasez facturii un certificat de calitate sau conformitate ? Daca da , va rog sa-mi spuneti ce institutie elibereaza aceste documente ? Sau poate elibera firma pe proprie raspundere? :help: Luminati-ma va rog ! :worthy:
Va multumesc din suflet ! Banuiam ca nu exista asa ceva dar voiam si o parere avizata.
Partenerul meu de afaceri, cetatean italian , acuza faptul ca i s-au blocat conturile bancare datorita faptului ca el mi-a platit in avans o lucrare, iar eu am intarziat sa-i fac factura pentru suma respectiva.Se poate asa ceva sau e un pretext pentru a intarzia platile urmatoare?Va multumesc !
Contractul este prestari servicii in constructii.
Activitatea principala a firmei este comert cu amanuntul in magazine nespecializate 4711,activitatea secundara contractare pe baze temporare a personalului 7820 si respectiv 7830 furnizare si management a fortei de munca.
Pt ca stiam ca nu se inregistreaza TVA in facturile intracomunitare voiam sa stiu daca pot achizitiona diferite marfuri respectiv geamurile de care spuneam de la o firma din tara platitoare TVA si daca le pot revinde unei firme din Italia careia nu`i pot factura cu TVA? (Firma este platitoare de TVA)
Ce se intampla cu TVA din factura de achizitii? :-/
Va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Am facut o mare greseala , :"> -din ignoranta i`am facut contract de munca si titularului Intreprinderii (pt ca pleaca si el in Italia si voiam sa fie cuprins in buclucasul formular E101) .Ce sa fac ?Trebuie scos contractul?Se intampla ceva pt ca i-am facut si lui? :sorry:
Am un contract prestari servicii cu o firma din ITALIA in contract este mentionat faptul ca lucrarile se efectueaza atat cu materialele mele cat si cu ale clientului .
Acesta vrea sa achizitioneze geamuri termopan din ROMANIA fiind cunoscuta diferenta de pret .Firma cu care a negociat geamurile nu este inregistrata in ROI
Intrebarea mea este pot achizitiona ei geamurile si apoi sa i le vand?Acesta doreste factura separat pe geamuri.(mentionez ca eu am inregistrat firma in ROI) pot eu sa cumpar cu TVA si sa vand fara acelasi produs?
Si mai am o intrebare ; profitul firmei trebuie reinvestit sau pot beneficia de el oricat de mare ar fi acesta fara sa dau socoteala nici unei autoritati?
Multumesc mult pt raspuns,si daca`mi este permis mai am unele intrebari referitoare la acest subiect.
-pt a`i putea delega stiu ca trebuie sa fac acte aditionale contractelor de munca dar dupa cum stim la ITM se depun doar contractele online din Revisal asadar ce fac cu actele aditionale unde le depun ?
-daca merg in strainatate ar trebui ca in actul aditional sa modific si salariul sau doar sa le acord diurna?