Sunt disperata ,si am nevoie de un sfat competent.Am facut un contract prestari servicii in constructii cu o firma din Italia.Din naivitate si prea multa incredere ,(administratorul firmei respective fiindu-mi cumnat),nu mi-am luat masuri de precautie .Avem totusi un contract facut la inceputul lucrarii ,din care reiese cine este executantul cine este beneficiarul ,faptul ca lucrarile se vor face atat cu materialele mele cat si cu ale lui ,suma este pentru inceput 50 000 euro iar daca lucrarile depasesc suma aceasta am mentionat ca se vor face acte aditionale ,dar nu a fost mentionata nici o alta clauza in caz de nerespectare a contractului de vreuna dintre parti.Materialele au fost achizitionate din Italia pe societatea mea ,el garantand cu fila CEC plata acestora .Dupa terminarea lucrarilor a inceput dezastrul.Din facturile emise de societatea mea acesta a acceptat doar una de 4000 euro desi mi-a virat in contul bancar 16 500 euro,motivand ca nu poate accepta celelalte facturi pana nu primesc formularul A1.Nu a vrut sa semneze procesul verbal de receptie a lucrarii, eu neavand decat fotografii facute pe parcursul lucrarii,precum si o filmare video ,care ar putea demonstra ca lucrarea este facuta de mine.iar pe panoul de incepere a lucrarii este mentionata societatea mea ca executant, precum si faptul ca este evaluata cu tot cu materiale la valoarea de 230 000 euro.Dupa revenirea in tara au inceput a-mi veni facturile de materiale,iar unele dintre ele au fost emise chiar si dupa plecarea mea .Desi a trecut mai bine de o luna de cand am terminat ,respectivul nu mi-a mai trimis nici un ban iar cand l-am contactat telefonic sa-l intreb de ce ia materiale pe societatea mea si de ce nu-mi trimite restul banilor ,el a raspuns ca nu-mi va mai da nici un ban,ca are probleme din cauza faptului ca eu am lucrat ilegal neavand formularul A1 si ca daca vreau pot lua legatura cu avocatul sau.Dupa toate astea credeti ca am vreo sansa sa-mi recuperez prejudiciul? Va multumesc!
sanse aveti dar este nevoie sa contactati un avocat care sa analizeze probele de care dispuneti precum si contractul incheiat. Abia atunci veti sti exact ce presupune recuperarea prejudiciului precum si sansele estimative.