avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Activitate c_andrei25

Activitate c_andrei25

Răspuns la discuția Credit imobiliar - viciu ascuns
Ok. Am inteles. Ce fel de avocat sa caut? Adica ce specializare? Drept bancar? Imi poate da cineva o lista? Sunt din Braila. Multumesc.
Buna ziua
In luna iulie 2011, am cumparat printr-un credit Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care am descoperit dovezi ca este cu risc seismic, incadrat in Categoria de urgenta U1(evaluat in 1995).
Nu am fost informat de acest viciu, nici de banca(care a evaluat apartamentul cu un evaluator de-al lor), nici de propietar.
Vreau, daca tot platesc 30 ani,, sa schimb apartamentul cu unul care nu este intr-un bloc cu risc seismic, si sa-mi recuperez si banii pierduti.
La cine ar trebui sa apelez, in continuare? (la expertii bancii, la OPC, la FNGCIMM, la un avocat?)
Va rog inchideti. Reformulez intrebarea, si o postez la alta categorie din forum, poate, poate imi va raspunde un avocat.
Răspuns la discuția pot sã anulez un contract?!
Teoretic nu. Contractul, presupun este pt un abonament de voce, si este separat de cumpararea telefonului, deci nu. Dar in schimb, acel telefon daca s-a defectat la un timp foarte scurt, posibil sa fie obligati sa-l schimbe cu unul nou, sau sa va returneze banii.
Ok, multumesc de raspuns. Acum sa vedem daca raspunde si un avocat la intrebarea mea.
Deci ce ar trebui facut in aceasta situatie?
Dau in judecata pe cineva?
Pai tocmai asta este, ca am gasit lista cu imobile cu risc seismic, tocmai pe site-ul Ministerului Transporturilor si al Dezvoltarii Regionale..., si este semnata de multa lume, cum ar fi presedintele cons judetean, reprezentantul Inspectoratului in Constructii samd. Deci chiar este cu risc seismic.
In urma cu 10 luni, am cumparat prin Prima Casa, un apartament intr-un bloc despre care de curand am aflat de la administratorul asociatiei de propietari, a fost evaluat prin 1995 ca fiind "cu risc seismic" si incadrat in clasa de urgenta U1.

Am informat banca de acest fapt, mi-au spus ca, daca se dovedeste ca blocul chiar este cu risc seismic, se va proceda la rambursarea imediata a creditului...

Cei care au verificat actele creditului, sau au facut evaluarea apartamentului, cei care au luat banii pe asigurare, s.a.m.d, nu este cineva care nu si-a facut treaba asa cum trebuie?

Daca se ajunge la rambursarea anticipata a creditului, ce se intampla cu banii pe care i-am cheltuit eu, pt renovarea apartamentului, si toate taxele si platile pe care le-am facut pt cumpararea apartamentului(care ajung la 11-12000 de RON)?
Multumesc pentru raspuns.
Salut,
Am si eu o nelamurire. As vrea sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa. Una din conditiile necesare, este :
"Declaratie pe propria raspundere , autentificata la notar, potrivit careia solicitantul nu detine in proprietate o locuinta, nici individual, nici in comun, cu sotul/sotia sau alte persoane"

Tatal sotiei mele, este decedat de 3 ani, si pana acum nu s-a facut succesiunea. (Mentionez ca sotia mai are 2 frati) Apartamentul soacrei mele, a fost cumparat pe cand era in viata si socrul meu, si pe actul casei lor, am impresia ca sunt amadoi socrii trecuti.
Oare pentru a putea lua creditul, este necesara o succesiune?
Nu as putea rezolva cu o declaratie la notar prin care sotia mea sa renunte la partea ei, pur si simplu? Ma gandesc din punct de vedere economic.