avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul Prima Casa, este necesara o succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul Prima Casa, este necesara o succesiune?

Salut,
Am si eu o nelamurire. As vrea sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa. Una din conditiile necesare, este :
"Declaratie pe propria raspundere , autentificata la notar, potrivit careia solicitantul nu detine in proprietate o locuinta, nici individual, nici in comun, cu sotul/sotia sau alte persoane"

Tatal sotiei mele, este decedat de 3 ani, si pana acum nu s-a facut succesiunea. (Mentionez ca sotia mai are 2 frati) Apartamentul soacrei mele, a fost cumparat pe cand era in viata si socrul meu, si pe actul casei lor, am impresia ca sunt amadoi socrii trecuti.
Oare pentru a putea lua creditul, este necesara o succesiune?
Nu as putea rezolva cu o declaratie la notar prin care sotia mea sa renunte la partea ei, pur si simplu? Ma gandesc din punct de vedere economic.
Cel mai recent răspuns: c_andrei25 , utilizator 18:58, 18 Martie 2011
Sotia nu poate renunta la partea ei, decat in timpul dezbaterii succesiunii. Altfel nu poate renunta la ceva ce inca nu se discuta.
Pentru credit nu este nevoie dezbaterea succesiunii. Oricum, partea care i-ar reveni sotiei este foarte mica, avand in vedere ca daca acum s-ar dezbate succesiunea, partea care se imparte intre sotia supravietuitoare si cei 3 copii este jumatatea de apartament a tatalui.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire referitor la succesiune. pe scurt (x) am fost ... laura1964 laura1964 Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost casatorita cu A. Acesta a mai fost casatorit cu B si are doi copii. A nu are proprietati insa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)
Cazare la socri cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Eu cu sotul meu locuim la socra mea in apartament ( socrul meu a decedat in 2004) alaturi de cumnata mea, sora sotului meu).Amandoi avem ... (vezi toată discuția)