Sumele cerute mi se par exagerate mult de tot. Un avocat bun va va scoate din incurcatura, nu stiu ce fel de instanta din filmele de SF v-ar face sa platiti atat pentru un surub in picior ;)
@ Alexandru Gabriel - Pai nu a zis marele nostru conducator Traian Basescu in nenumarate randuri ca "Statul social e mort in Europa" ? Dumneavoastra locuiti in strainatate, eu la fel, nu ca e mort Statul social ? la mine pe strada miroase a putrefactie de Stat social, phewww...Pai cum sa dam noi copiilor corn si lapte ? corn si lapte !?!?!? ce e cu burghezia asta ? ce e cu pomana asta ? ce urmeaza, sa dam si sanatate gratuita ? :foottap: ;) :D
@ iancu_costy Multumesc, chiar vreau sa vad cat mai multe opinii despre acest subiect. Va felicit, sunteti un exemplu foarte bun de "cetatean laic" :D aveti religia dumneavoastra dar nu le-o bagati pe gat si altora. Problema sta in bani, stiu, am impresia ca e un fel de bataie de joc...nu am nimic cu BOR si cu preotii, sunt foarte tolerant dar cand vad preoti care fac apel la umilinta in Mercedesuri si traind in vile in Poiana Brasov mi se pare cam exagerat...si sa fim cinsiti, multi oameni sunt influentati de preot, faptul ca biseica este legata de stat ar putea, cred eu, sa se dea sau sa se ia bani pentru BOR din buget pentru a face reclama electorala. Bun, e un exemplu cam extrem dar totusi, nu am auzit personal de vreun rabin care sa ii faca reclama lui Geoana sau Basescu. Religiile trebuie respectate dar sa si respecte. Mi se pare un principiu de baza al progresului laicizarea unui stat (desi nu ma astept deloc sa se intample asta cat voi fi eu in viata, sunt prea multi credinciosi). Cu toata dragostea fata de tara mea si fata de romani, cum ati spus si dumneavoastra - prosti, prosti dar multi =D>
Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna a fi un stat "fara Dumnezeu" ci inseamna ca fiecare religie este libera sa se exprime. Ar fi si cazul Romaniei, un exemplu ar fi prezenta sinagogilor. A fi stat laic inseamna ca biserica, sinagoga sau minaretul nu sunt finantate (total sau partial) din bugetul de stat. Personal, nu sunt credincios si nu mi se pare normal ca in Romania, parte din banii mei sa mearga la biserica. Inevitabil, cred ca se va vorbi despre icoanele in scoli, lucru pe care din nou, eu il consider gresit. Pana in clasa a 10-a, scoala este obligatorie. De ce trebuia sa merg eu la scoala si sa vad constant in fata mea o icoana ? Ma intereseaza enorm opiniile voastre, exemplele pe care le-am dat sunt doar (sper eu) un inceput pentru un "brainstorming virtual ";)