avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

buna.. as dori si eu sa intreb . eu anul trecut in martie am lovit pe trecerea de pietoni pe cineva . a suferit o fisura in tibia dreapta si si-a bagat suruburi in picior pe care le-a scos anul acesta .. mai exact la un an dupa accident . In data de 4 aprilie am avut prima infatisare in cauza penala. Eu mi-am recunoscut vina. am fost condamnata la 4 luni de inchisore si 2 ani si 4 luni perioada de incercare iar permisul de conducere mi-a fost anulat cu posibilitatea de a imi face din nou permisul peste un an . partea civila a fost disjunsa din dosar. acuma problema este este ca in acest dosar s-a constituit parte civila si sotia domnului pe care l-am lovit sustinanad ca a suferit traume pshice incomensurabile si imi cere 100.000 RON iar partea pe care am vatamt-o imi cere in felul urmator 400.000RON daune morale contravaloarea medicamentelor 516 RON si imi mai cre o RENTA VIAGERA de 4000 de RON lunar din momentul producerii accidentului si pana la insanatosire. CAre dupa calculele mele de atunci si pana acuma au trecut 13 luni 13luniX4000RON=52.000RON . in total ei imi cer mie 552.516RON. acuma eu nu stiu cum este cu renta viagera pt ca eu nu muncesc de 4 ani , am un copilas de 4 ani jumate . nu stiu in ce masura se acorda renta viagera. daca va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Vlad-Fr , utilizator 14:43, 1 Mai 2011
renta viagera inseamna renta pe viata... nu pana la insanatosire........Personal consider cam bombastice sumele cerute...
Despagubirile civile care vorfi acordate de instanta , trebuie dovedite cu probe(acte , martori , expertize , alte probe acceptate de lege).
Cuantumul lor va fi acordat atat cat va fi dovedit prin aceste probe , care trebuie produse de partile civile.
Nu am convingerea ca respectivul cuantum poate fi dovedit.
Cu privire la daunele morale , acestea reprezinta suferinta cauzata , iar din acest punct de vedere , neexistand "o unitate de masura" ,instanta este cea care apreciaza asupra acestuia.
Si aici cred ca suma solicitata este mult prea ridicata , iar instanta o va reduce substantial
Recomandarea este ca , in limita posibilitatilor materiale , sa angajati un avocat iscusit care sa va ajute pe aspectle aratate in mod profesionist.
Daca se vor efectua expertize , recomandabil ar fi , sa angajati expert - parte , care sa va sustina apararile din punct de vedere tehnic.
Suma este imensa si nu cred ca vreun judecator din Romania ar acorda dispune de o hotarare favorabila reclamantului. Iar in legatura cu renta viagera, unde suma este absolut imensa intradevar se va acorda pana la moarte.
V-a "mirosit" de bani domnule. Sfatul me: un avocat bunicel o sa va scoata din necaz.
Stima
Sumele cerute mi se par exagerate mult de tot. Un avocat bun va va scoate din incurcatura, nu stiu ce fel de instanta din filmele de SF v-ar face sa platiti atat pentru un surub in picior ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima a unui accident rutier pe trecerea de pietoni m1haellla m1haellla buna seara, sunt victima unui accident rutier. treceam strada pe trecerea de pietoni semnalizata corespunzator si m-a lovit un conducator auto. m-am ales cu o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Tabteo Tabteo In februarie 2007 am avut un accident rutier. In timp ce ma deplasam cu 20-30 km/h masina mea a fost lovita lateral deasupra rotii fata stanga de un copil de ... (vezi toată discuția)
Renta viagera georgeconstantin georgeconstantin Buna ziua, In anul 2013 am divortat.In hotararea de divort ,printre altele,se stipuleaza faptul ca ,fiind singurul vinovat de desfacerea casatoriei,instanta ... (vezi toată discuția)