avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renta viagera
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renta viagera

Buna ziua,
In anul 2013 am divortat.In hotararea de divort ,printre altele,se stipuleaza faptul ca ,fiind singurul vinovat de desfacerea casatoriei,instanta ma obliga sa-i platesc o renta viagera fostei sotii in valoare de 1/4 din pensia mea.Fosta sotie are pensie,in valoare de 700 lei/luna.Nu am avut copii.
Hotararea instantei a fost luata,in principal,datorita faptului ca eu ,in timpul casatoriei,am ,,vorbit" pe internet cu o persoana de sex feminin,aceasta probandu-se cu doua interventii ale mele,dar fara nici-un raspuns din partea acelei persoane.Eu am sustinut ca nu este adevarat acest lucru,dar instanta n-a tinut cont nici in cadrul ,,Contestatiei in anulare" pe care am inaintat-o tribunalului care judecase divortul.Acum platesc 1/4 din pensie,incepand din ianuarie 2015, plus restantele din octombrie 2013,cu toate ca hotararea definitiva de divort a fost luata in luna mai 2014.
Pe timpul partajului avocatul meu a descoperit documentul cu acele incriminari de pe internet,depuse de fosta sotie,a solicitat,prin judecator,sa se aduca probe,adica originalul acelor interventii ale mele cu respectiva doamna,dar s-a dovedit ca acele interpelari ale mele erau,real,inscrisuri ale fostei sotii,adica tot ce se scrisese era,,compunerea" fostei sotii,mai clar erau falsuri depuse la dosar,in urma carora s-a hotarat sa-i platesc renta viagera.
Va intreb cum procedez sa aduc in fata instantei acest fals si la care instanta sa apelez,la cea care a hotarat acea renta viagera sau la alta instanta superioara acesteia?
Se mai poate rejudeca acest caz,sau pot sa solicit o diminuare a rentei viagere?
Va multumesc.
Daca inscrisurile pe care s-a bazat hotararea sunt false, se face revizuirea hotararii la instanta care a pronuntat divortul.
Va rog sa-mi detaliati ce inseamna revizuirea hotararii? Trebuie sa angajez un avocat? Cum procedez?

Exista un termen limita pentru a face revizuirea,luand in considerare,ca reper, data divortului?

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În urma deciziei mele și a soțului de a divorța amiabil la ... Om de treaba Om de treaba În urma deciziei mele și a soțului de a divorța amiabil la notar, ne am înțeles ca soțul meu sa mi plătească lunar o renta viagera, sau cum se ... (vezi toată discuția)
Recuperare rente viagere pe durata procesului de reziliere a contractului de vanzare cumparare Timeea79 Timeea79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O familie a incheiat un Contract de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera pentru un ... (vezi toată discuția)
Divort cucu_mariana cucu_mariana Buna ziua, am 53 de ani si sunt nevoita, dupa 25 de ani sa divortez. Am incasat multe batai si nu mai suport, pur si simlplu.Problema mea este ca nu ... (vezi toată discuția)