Buna ziua,
In anul 2013 am divortat.In hotararea de divort ,printre altele,se stipuleaza faptul ca ,fiind singurul vinovat de desfacerea casatoriei,instanta ma obliga sa-i platesc o renta viagera fostei sotii in valoare de 1/4 din pensia mea.Fosta sotie are pensie,in valoare de 700 lei/luna.Nu am avut copii.
Hotararea instantei a fost luata,in principal,datorita faptului ca eu ,in timpul casatoriei,am ,,vorbit" pe internet cu o persoana de sex feminin,aceasta probandu-se cu doua interventii ale mele,dar fara nici-un raspuns din partea acelei persoane.Eu am sustinut ca nu este adevarat acest lucru,dar instanta n-a tinut cont nici in cadrul ,,Contestatiei in anulare" pe care am inaintat-o tribunalului care judecase divortul.Acum platesc 1/4 din pensie,incepand din ianuarie 2015, plus restantele din octombrie 2013,cu toate ca hotararea definitiva de divort a fost luata in luna mai 2014.
Pe timpul partajului avocatul meu a descoperit documentul cu acele incriminari de pe internet,depuse de fosta sotie,a solicitat,prin judecator,sa se aduca probe,adica originalul acelor interventii ale mele cu respectiva doamna,dar s-a dovedit ca acele interpelari ale mele erau,real,inscrisuri ale fostei sotii,adica tot ce se scrisese era,,compunerea" fostei sotii,mai clar erau falsuri depuse la dosar,in urma carora s-a hotarat sa-i platesc renta viagera.
Va intreb cum procedez sa aduc in fata instantei acest fals si la care instanta sa apelez,la cea care a hotarat acea renta viagera sau la alta instanta superioara acesteia?
Se mai poate rejudeca acest caz,sau pot sa solicit o diminuare a rentei viagere?
Va multumesc.