avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În urma deciziei mele și a soțului de a divorța ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În urma deciziei mele și a soțului de a divorța amiabil la ...

În urma deciziei mele și a soțului de a divorța amiabil la notar, ne am înțeles ca soțul meu sa mi plătească lunar o renta viagera, sau cum se numește și eu sa semnez ca nu mai am nicio pretenție, la nici un alt bun. Am convenit și asupra sumei. Eu am rugat notarul sa consemneze acest lucru în înscris, dar a spus ca nu cunoaște nicio formula în acest sens. E posibil asa ceva? Eu nu vreau după o căsnicie de 30 de ani sa nu am nimic la mana. Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Stanescu , Avocat 17:34, 2 Decembrie 2020
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este posibil.
Dvs v-ati adresat notarului pentru desfacerea căsătoriei. Iar divorțul pe cale notariala se bazează exclusiv pe acordul soților. Acest acord nu poate fi conditionat de plata vreunei sume.
Sunteti de acord sau nu.
Ceea ce doriti dvs, poate face obiectul unui partaj, ulterior divortului, unde toate bunurile comune ii raman sotului, iar acesta va achita dvs o sulta. Fie toată suma, fie in rate lunare pana la data de...
Este cu totul altceva.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2020
raluk0207, utilizator
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ardeți etape, există riscul să vă frigeți...
Stabiliți mai întâi care este cota dvs. de participare la dobândirea bunurilor comune (diferită de ZERO = „nicio pretenție”), iar în pasul 2 decideți ce faceți cu ceea ce aveți. (cota dvs.). Fie încheiați un act de partaj, fie un contract de rentă viageră, fie ...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2020
romascanu, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca este important ce reprezinta suma aceea lunara, renta este platita pentru ca: nu aveti venituri, compensatie pentru vreo culpa, o plata pentru bunurile la care renuntati... E important sa intelegem daca acea renta este urmarea casniciei sau a bunurilor comune. In functie de asta se gaseste o solutie sau mai multe.
Va recomand insa cu caldura sa contactati un avocat in acest sens, nu e vorba ca trebuie sa identificati un act care eventual sa stea in picioare in caz de ceva, dar trebuie redactat cu atentie si trebuie vazut in ce masura se poate incheia notarial sau agrea in urma unui proces.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca v-ati inteles cu sotul sa va plateasca lunar o renta viagera, atunci trebuie sa cereti notarului sa va redacteze un contract de renta viagera ( art. 2242-alin 1-2, si 2243 alin 1-cod civil. V-am indicat art. 2243 alin 1 , intrucat din postarea dumneavoastra inteleg ca in schimbul rentei viagere, nu veti mai avea pretentii prezente sau viitoare, la nici un alt bun, ceea ce inseamna ca veti incheia un contract de renta viagera cu titlu oneros, debirentierul (sotul), primind un bun mobil sau imobil, in schimbul rentei pe care o plateste. Este important sa declarati in contract ca renta viagera este neurmaribila in limita valorii necesare credirentierului pentru asigurarea intretinerii (art. 2253 cod civil). Debirentierul (sotul) este obligat la plata rentei pana la decesul credirentierului ( sotia), oricat de impovaratoare ar deveni aceasta prestatie. In caz de deces al debirentierului, obligatia de plata a rentei se transmite la mostenitorii sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract rentă viageră ralexa2007 ralexa2007 Buna ziua. Exista posibilitatea sa cedez altei persoane un contract de rentă viageră? Eu sunt cel care plătește rentă și întrucât a devenit ... (vezi toată discuția)
Contract de renta viagera ElNino ElNino Bine v-am gasit. Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera. Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Contract de rentă viageră nerespectat de debitrentier (nu a virat renta de 11 luni): îl pot anula în instanță din acest motiv? Alexandra Stancu Alexandra Stancu Buna ziua!Tatăl meu a făcut un contract renta viagera pe o casa cu un vecin în 09.05.2017 .în contract la punctul IV-MODALITATEA DE PLATA vecinul a scris ... (vezi toată discuția)