Art. 51. - (1) Asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.
(2) Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliară al judecătoriei, la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor de contribuţie din care rezultă suma datorată cu titlu de restanţă. Privilegiul se radiază la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitanţei ori a altui înscris prin care asociaţia confirmă plata sumei datorate.
(3) Operaţiunile de publicitate imobiliară privitoare la privilegiul prevăzut la alin. (1) şi (2) sunt scutite de taxă de timbru.
Foarte adevarat, transferul de proprietate opereaza doar daca actul este incheiat in forma autentica.
Insa cel ce dobandeste un bun in temeiul unui contract de intretinere il dobandeste sub conditie rezolutorie. Ca urmare, el nu va putea transmite un drept pur si simplu pentru ca nimeni nu poate transmite mai mult drept decat are "nemo ad alius plus iuris tranferre potest quam ipse habet" ci tot un drept afectat de conditia rezolutorie. Insa nu va putea transmite si obligatia de intretinere (decat daca intretinutul este de acord) si va ramane obligat la aceasta fara sa mai aiba un interes in pastrarea bunului dat in schimbul intretinerii pentru ca l-a vandut deja si a incasat pretul acestuia. Ca urmare, probabilitatea de a nu mai presta intretinerea creste, e foarte probabil ca se va rezilia contractul de intretinere, iar dobanditorul bunului, intrucat a dobandit si el sub conditia rezolutorie va pierde bunul.
Greu de crezut ca cineva va cumpara.
Executarea silita se realizeaza asupra bunurilor dvs mobile,imobile drepturi de natura salariala.
Astfel in baza unui titlu executoriu dispus de instanta din Bucuresti,poate fi desfasurata excutarea silita asupra bunurilor imobile detinute de catre debitor si in alta localitate
Nu este necesara obtinerea unui titlu executoriu de la o judecatorie din localitatea unde se executa debitorul
Posibil ca dvs sa nu cunoasteti etapele si procedura executarii silite si sa confundati executarea silita cu iincuviintarea executarii silite ,care se dispune de catre instanta la cererea executorului judecatoresc