avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Punere in posesie dupa adjudecare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Punere in posesie dupa adjudecare imobil

Buna ziua,
As dori,daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: am dobandit prin licitatie un apartament de la o banca ce a executat silit pe fostul proprietar, au trecut 15 zile de la data eliberarii actului de adjudecare perioada in care am inteles ca se puteau depune contestatii etc;executorul judecatoresc mi-a spus ca totul este in regula,nu au fost contestatii, si urmeaza sa fac un dosar in vederea evacuarii si a punerii in posesie.
Ideea este urmatoarea:in apartamentul respectiv nu mai locuieste nimeni de aproape un an,nu exista bunuri in interior,eu personal l-am vizitat deoarece administratorul avea o cheie de la fostii proprietari,cheie pe care mi-o poate da oricand.
Intrebari:
1 Este nevoie sa mai trec prin aceasta procedura de evacuare si punere in posesie din moment ce apartamentul este in situatia prezentata?
2 Daca este nevoie,trebuie obligatoriu sa fac aceasta procedura cu acelasi executor judecatoresc cu care s-a facut licitatia,sau pot sa-mi aleg altul care imi cere mai putini bani?
3 Sunt obligat sa achit eu debitele restante de la intretinere,sau platesc numai din momentul acesta inainte?
Va multumesc foarte mult si astept sfaturile dumneavoastra.
Cu respect!

Buna ziua,

1. Nu este nevoie, dapa apartamentul este nelocuit, puteti oricand sa spargeti yala si sa o schimbati. Doar ca, daca in imobil sunt bunuri, veti avea probleme. De aceea ar fi bine ca punerea in posesie sa se faca de un executor judecatoresc, oricare din circumscriptia curtii de apel unde se afla imobilul, care sa consemneze daca sunt sau nu bunuri in imobil.
2.v-am raspuns mai sus.
3.Nu. Platiti doar ce datorati de cand ati devenit proprietar. Debitele restante se achita cu prioritate din pretul de adjudecare.
de acord. dar la pct. 3. Din practica mai ramane ceva de distribuit dupa ipoteca? In 95% din cazuri nici nu acopera ipoteca. Si atunci, cine va plati datoriile la intretinere. Iti dai seama ca ii vor pune piedici pe scari locatarii din bloc :).
Cineva trebuie sa le plateasca... :)
Conform art. 51 din legea 230/2007 privilegiul legal al asociatiei este de rang prioritar si este opozabil tuturor creditorilor de la data indeplinirii formalitatilor de publicitate imobiliara
ceea ce inseamna ca au rang prioritar creditorului ipotecar. Deci se platesc ele prima data si apoi creditorul ipotecar.

Art. 51. - (1) Asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.
(2) Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliară al judecătoriei, la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor de contribuţie din care rezultă suma datorată cu titlu de restanţă. Privilegiul se radiază la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitanţei ori a altui înscris prin care asociaţia confirmă plata sumei datorate.
(3) Operaţiunile de publicitate imobiliară privitoare la privilegiul prevăzut la alin. (1) şi (2) sunt scutite de taxă de timbru.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters199098, utilizator
Din cate am inteles s-a facut deja distribuirea sumei rezultata din licitatie,iar asociatia de proprietari nu a fost vizata,deci...
Probabil ca le voi achita eu ca sa nu mi se puna piedica pe scari,dar vroiam sa stiu daca este o obligatie sau nu,sa pot negocia macar esalonarea datoriei.
Va multumesc tare mult si astept in continuare opinii pe marginea subiectului
colegul de sus a spus bine. Daca este inscrisa in CF. Dar nu este cazul aici. Legal, nu e datoria ta. Dar iti sar oamenii in cap :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru plata parcare autoturism niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un apartament prin programul \"prima casa\" si o parcare in subteranul blocului de la o fima care a construit un cartier de blocuri. Am intrat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Impartire bani din vanzare imobil la licitatie- cat timp ne asteapta executorul sa venim cu o decizie definitiva de obligare la plata a debitorului? andreistan andreistan Buna ziua, Suntem asociatie de proprietari, unul din proprietari este executat silit de catre o banca. Peste 3 saptamani va avea loc cea de-a doua ... (vezi toată discuția)