avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru plata parcare autoturism
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru plata parcare autoturism

am cumparat un apartament prin programul "prima casa" si o parcare in subteranul blocului de la o fima care a construit un cartier de blocuri. Am intrat in posesia apartamentului iar pentru parcare (care inca nu era construita si amenajata) am incheiat un antecontract de vanzare -cumparare prin care societatea se obliga ca pana in anul 2008 sa ma puna in posesia acesteia. Fac precizarea ca am achitat contravaloarea parcarii esalonat asa cum s-a prevazut in antecontract prin act notarial inca nici pana in prezent nu am intrat in posesia parcarii. Societatea care a construit blocurile se afla in imposibilitatea de a mai continua lucrarile si de a finaliza parcarile. Am formulat actiune in instanta pentru recuperarea sumei achitate. Intrebarile mele sunt :
1. daca voi obtine o hotarare definitiva favorabila, ce sanse am sa imi recuperez banii printr-un executor judecatoresc in conditiile in care toate apartamentele sunt ipotecare la banca, iar banca este unul dintre multi alti creditori care vor sa execute societatea????
2. tinand cont de faptul ca o parte din apartamente nu au fost inca vandute, acestea au fost inregistrate la asociatia de proprietari ca si consumatoare de utilitati, insa datoriile nu au fost achitate, astfel s-a acumulat o datorie foarte mare.
Daca asociatia de proprietari a inscrie la judecatoria de care apartine, la biroul de carte funciara, un privilegiu cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii, proprietate a membrilor sai debitori, precum si asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate asociatiei cu titlu de contributie la cheltuielile comune, in conditiile acestea pot instraina apartamentul??????
Poate asociatia de proprietari sa execute societatea, respectiv apartamentele construite???? Daca raspunsul este afirmativ, eu ca si persoana prejudciata si proprietar al apartamentului ce pot face in situatia data???????
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 13:08, 20 Octombrie 2011
Dupa obtinerea hotararii judecatoresti poti solicita punerea in executare silita a acesteia si vanzarea la licitatie a unui apartament .Chiar daca el este ipotecat , alaturi va veni si banca cu creditul sau.
nu am inteles exact rolul bancii la licitatie, dca imi puteti explica mai in detaliu. Din cate am eu cunostinte apartamentul nu poate fi instrainat daca asociatia de proprietari a inscris in cartea funciara un privilegiu cu rang prioritar. Urmare a acestui fapt poate asociatia sa execute firma constructoare constand in bunurile acesteia respectiv apartamentele deja vandute???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare privilegiu imobiliar paunica paunica Buna ziua, avem in asociatie un proprietar cu restante mari. a fost actionat in judecata si asociatia a castigat. asociatia a inscris privilegiu imobiliar ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)