Pot sa restitui intr-o zi suma de 10000 lei unui creditor, persoana fizica si sa mai fac si alte plati in numerar cf limitelor impuse de Ord.70/2015? Multumesc mult.
Exemplu: Avem o factura de prestari servicii in valoare de 12400 lei ( 10000+2400 tva) si din care se scade garantia de buna executie in cuantum de 10%, conf contr., respectiv suma de 1000 lei, astfel incat total factura este de 11400 lei. In 30 zile de la data facturarii incasam 5000 lei din aceasta factura. As dori sa stiu cum calculez TVA -ul aferent sumei incasate, noi fiind o societate cu TVA la incasare. ( si nu ma refer la modalitatea clasica :5000 x 24/124). Va multumesc mult.
Buna ziua. Suntem un SRL cu sediu intr-o locatie inchiriata si ne-a venit acum, dupa 3 ani somatie sa platim taxa de radiodifuziune, respectiv din ian. 2010 pana la zi. Conform Deciziei ICCJ 607/03.02.2011 si publicata in MO, Partea I, nr. 318, firmele nu mai au obligativitatea platii acestei taxe. Totusi ei fac referire la Lg. 41/94 care nu face precizari exacte privin plata sau neplata. Ce sa facem?
Sunt absolventa de ASE -Management, cursuri de zi, in 1992 si mentionez ca am facut 5 ani de facultate, fiind prima generatie dupa revolutie care a prins aceasta modificare, respectiv 3 ani + 2 ani de specializare. As putea beneficia de facilitatea OG 23/2012, de a intra la cursurile de expert contabila fara examen?
Buna ziua. As dori sa aflu daca este corect ca, in listele de intretinere lunare, un apartament sa apara cu 0 persoane la intretinere si cu 0 lei? Acest lucru a aparut in urma cu 8 luni si dureaza pana azi. Daca nu este corect, ce ar trebui sa facem noi locatarii, cui sa ne adresam, tinand cont ca administratorul a facut lucrul asta, cenzorii au semnat, iar presedintele cunoaste situatia?
Buna ziua. Revin cu o intrebare la diurna. Pot plati diurna muncitorilor retroactiv si daca da cate de mult ma pot duce in urma? Mentionez ca societatea are lucrari in tara din 2010 si nu a avut bani pana acum. Va multumesc anticipat.
Va multumesc mult, asa cred si eu ca nu este conditionata deductibilitatea diurnei (in suma de 32,5)de profitul fimei.
Am o societate persoana juridica platitoare de impozit pe profit si as vrea sa stiu care e regimul fiscala al diurnei si daca exista vreo suma fixa pe care n-o pot depasi ? Va multumesc.
Se mai depune trimestrial declaratia 100 cu Imp. profit. PJ, ca in 2009? Adica cu zero daca avem pierdere sau cu valoarea respectiva, daca avem profit?Multumesc mult de raspuns.
Se pot plati dividende si pentru anii anteriori (2008, de expl.), daca anul a avut, bineinteles, profit si AGA a decis ca acest profit sa ramana la dispozitia firmei ?