Va rog sa ma ajutati cu o noua problema! #-o
Taxiul a fost:
- achizitionat in nov.2007 pe pers.fizica cu suma X
- inmatriculat in dec. 2008 tot pe pers.fizica
- in aprilie 2010 l-am vandut IF-ului infiintat de mine cu suma Y
In 2010 nu l-am trecut pe amortizare pt. ca nu am stiut! #-o
Stiu ca taxiurile pot fi amortizate pe o perioada cuprinsa intre 3-5 ani.. deci mai pot salva ceva din cheluieli dar nu stiu daca rezolvarea urmatoare este buna:
Y : nr de luni ramase neamortizate de la data trecerii pe IF
(32 de luni daca iau in calcul o amortizare in 5 ani)
- consider ca "am pierdut" suma de bani pe care NU am trecut-o pe lunile din anul 2010???
Va multumesc!
Cred ca asa voi face deoarece nu am gasit ( in Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijl. fixe) nimic care "sa semene" cu obiectul de pe factura.
Va rog sa-mi spuneti care credeti ca este durata de utilizare a unei instalatii GPL montata pe taxi daca in Cap. Sfaturi si recomadari
sunt trecute o serie de verificari care trebuiesc facute iar la unul din puncte scrie:
- inlocuirea rezervorului GPL : la fiecare 10 ani
Iau ca durata de utilizare cei 10 ani?
O pot amortiza intr-un timp mai scurt?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc mult pentru ajutor!
Dar...... mai am o neclaritate: Care este durata de utilizare??
In cap. Sfaturi si recomadari sunt trecute o serie de verificari care trebuiesc facute iar la unul din puncte scrie:
Iau ca durata de utilizare cei 10 ani? O pot amortiza intr-un timp mai scurt?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Cu scuzele de rigoare, revin cu intrebarea nr.1 deoarece m-am uitat in manualul de utilizare care mi s-a dat odata cu produsele.
In cap. Sfaturi si recomadari sunt trecute o serie de verificari care trebuiesc facute iar la unul din puncte scrie:
Iau ca durata de utilizare cei 10 ani? O pot amortiza intr-un timp mai scurt?
Va rog sa ma ajutati daca e posibil#-o
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Daca am cuparat un produs in valoare de 1.774,19 Ron (fara TVA) iar cu TVA ajunge la 2.200 (produs pe care il voi trece pe cheltuielile IF-ului care nu este platitoare de TVA) ce este pentru IF? MIJLOC FIX sau OBIECT DE INVENTAR #-o
#-o
Multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute!
Mii de multumiri pentru raspuns..... dar vreau sa va mai deranjez cu 2 intrebari.
1.Care este durata de utilizare sistemului GPL (poz.1)? Sau de unde o pot lua?
2. Este OK o amortizare liniara?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Am un IF cu activitate taxi. Am pus (in luna Ianuarie 2011) pe masina de taxi o instalatie GPL pentru care am primit urmatoarea factura:
1.Sistem GPL 1 buc 2200 lei
2.Emulator 1 buc 100 lei
3.Vaporizator 1 buc 170 lei
- Aceste elemente din factura le trec in REGISTRUL DE INVENTAR cu valorile respective si apoi le trec pe cheltuieli?
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Emilia Alexandrescu