Ana-anituca a scris:
Excluzind faptul ca sinteti barbat, intreb: daca barbatii nu sint asa cum sint descrisi in instante, de ce femeile renunta la bunastarea data de veniturile lor, la protectia lor, la ajutorul lor in familie (citi barbati spala, hranesc, fac temele cu copiii, stau noaptea cu ei cind sint bolnavi?), mergind de multe ori intr-o chirie infecta numai pentru ca el, barbatul, are dreptul la locuinta? Impartirea se face corect (sic!): mama ia copiii, tatal ia casa (ca masina oricum e pe numele lui) si de cele mai multe ori nu plateste alocatia de intretinere a copilului.
Oricum, legile sint proaste in Romania, lasa multe portite pentru cei ce stiu sa le foloseasca. De ce din modelul american nu l-am luat pe acela unde mama ramine in casa cu copiii si alocatie atit pentru sotie cit si pentru copii? Atunci si barbatii ar fi mai atenti la cum se comporta si nu ar trai dupa principiul religios ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului, iar el face orice (chiar infidelitati) ca e... barbat.
Nu mi-am expus frustrarile. Tatal meu e un om bun de pus la rana, recunosc toti, straini sau familia.
Daca tot luam ca model legislatia altor state de ce nu luam ca model legislatia Austriei unde tatal primeaza in procesele de incredintare.