Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate influenta cu ceva custodia copilului?
2.Tot astazi m-a amenintat ca va parasi domiciliul cu copilul minor fara sa imi spuna unde vrea sa plece eu nefiind o fire violenta .Se poate face asa ceva legal tinind cont de faptul ca ,copilul este foarte atasat de casa si de bunicii paterni?
Va multumesc
evident ca acele neadevaruri daca dvs nu le combateti, pot influenta incredintarea minorului. ce varsta are minorul? ca poate conta si opinia lui la incredintare.
mama poate parasi domiciliul cu minorul, cine o poate opri?!
draga john,
vezi ca ai gresit topicul :)
inca 2 barbati din care eu sunt unul au exact aceeasi problema ca si tine.
Topicul se cheama:
Ce pot sa fac sa-mi vad copii?
citeste si acolo si poate ne ajutam reciproc
Succes
Minorul are 4 ani,iar de oprit nu o opresc sa paraseasca domiciliul pana la proces dar vreau sa am garantia ca va fi dus intr-un mediu decent.Cum se poate verifica lucrul acesta,stiut fiind ca amandoi parinti trebuie sa se implice in asigurarea a ce e mai bun pentru copil.Cred ca este normal sa stiu in ce conditii va creste copilul pana la termenul divortului.
Pana la finalizarea divortului ambii parinti au aceleasi drepturi, deci si dvs si mama
Fara o hotarare judecatoreasca in acest sens, nu are voie sa plece cu copilul. Ii puteti face plangere pentru ca va priveaza de drepturile parintesti.
Un avocat stie sa va informeze in acest sens
Intamplator, eu sunt o mamica in divort, iar prima infatisare a fost stabilita la 10 luni de la depunerea actiunii de divort de catre mine. Aceasta perioada a fost un calvar pentru noi doi dar mai ales pentru copii.
Pentru ca nici sotul meu nu este "violent fizic" nu am putut face mare lucru.
Este foarte dificil pentru ambele parti sa locuiasca impreuna pe tot parcursul divortului si mai ales pentru copii, care nu au cum sa inteleaga ce se intampla si sunt prinsi la mijloc.