avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum vedeti, sintagma \"deregila\"???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum vedeti, sintagma "deregila"???

Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede ."copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat"...De ce exista sintagma "DE REGULA COPII SE INCREDINTEAZA MAMICILOR"?? Or, nu se face o "discriminare", si eludarea legii??
Existenta "egalitatii in drepturi a femeii cu barbatul", si folosind sintagma aratata mai sus, ori nu se incalca un drept al barbatului in favorizarea femeii cu eludarea legii de catre instantele de judecata??
Deci;; taticii sunt de fapt "neafectivi" fata de propii copii, sunt "betivi", "neglijenti" cu familia, "batausi si agresivi verbal" cu cei din jur, "afemeiati",, etc. . Asta este "eticheta" barbatului tata in instanta. Din experenta mea de peste 11 cred ca peste 99% din cazuri privind dreptul familiei am auzit sintagma aratata mai sus si atributele aduse barbatului. Dupa cum se vede, si judecand la rece "barbatul" in familie este ""BAU-BAU""..
Ori, cand si la noi se va pune punctul pe "I", si instantele va lua in calcul de fapt "interesul PREMORDIAL AL MINORULUI",si nu interesele ascunse ale parintelui?? :((Astept raspunsuri cat mai diverse
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 19:25, 2 Iunie 2011
'se zice' ca minorul, in primii ani din viata este mai atasat de mama, dar nici un psiholog nu verifica acest lucru in procesul de incredintare al minorului. in cele mai multe cazuri trebuie probe solide care sa o 'incrimineze' pe mama astfel incat minorul sa fie incredintat tatalui.
Excluzind faptul ca sinteti barbat, intreb: daca barbatii nu sint asa cum sint descrisi in instante, de ce femeile renunta la bunastarea data de veniturile lor, la protectia lor, la ajutorul lor in familie (citi barbati spala, hranesc, fac temele cu copiii, stau noaptea cu ei cind sint bolnavi?), mergind de multe ori intr-o chirie infecta numai pentru ca el, barbatul, are dreptul la locuinta? Impartirea se face corect (sic!): mama ia copiii, tatal ia casa (ca masina oricum e pe numele lui) si de cele mai multe ori nu plateste alocatia de intretinere a copilului.
Oricum, legile sint proaste in Romania, lasa multe portite pentru cei ce stiu sa le foloseasca. De ce din modelul american nu l-am luat pe acela unde mama ramine in casa cu copiii si alocatie atit pentru sotie cit si pentru copii? Atunci si barbatii ar fi mai atenti la cum se comporta si nu ar trai dupa principiul religios ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului, iar el face orice (chiar infidelitati) ca e... barbat.
Nu mi-am expus frustrarile. Tatal meu e un om bun de pus la rana, recunosc toti, straini sau familia.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
ContSters200573, utilizator
D'l avocat Mihail va citez cateva pasaje din "Scrisoarea medicala" a Medicului Neura-psihiatru Pediatru, privind cauzul'
" ...strabunicabunica paterna avand un rol curant de siguranta si stabilitate..[..] La consilierea de familie... s-a solicitat prezenta parintilor in cabinet, s-a prezentat doar tatal, mama nu s-a prezentat la nici o sedinta.." "[..] din declaratiile minorului ...mama nu ma mai iubeste pentru ca a plecat la V.L. (comuna)...si nu se mai intoarce...m-am obisnuit fara ea,, pot sa-i spun mama lui bica"...[..] psihologul apreciaza ca strabunica este factorul de "..securitatea si securizarea fata de care copilul s-a repliat pozitiv ca mecanism de compesare a atasamentului perturbator pe linie materna"[..]. Va intreb;; daca ati solutiona aceasta cauza'' cum v-ati pronunta??=D>
Ca raspuns la ceea ce ati afirmat;;am cunoscut multi barbati care fac ceea ce ati intrebat printre care ma numar si eu... Dar va intreb cate femei sunt infidele "infidelitate este ca un motiv imaginar"... Trebuie sa judecam lucrurile la rece si la masa verde.. In cazul prezentat mama a plecat de fapt la un alt barbat ..De jumatate de an daca a vazut copilu de doua ori, si atunci a mers tatal cu el la chioscul unde este vanzatoare si tatal copilului a fost pus pe fuga de acel barbat cu care traieste mama copilului.. Dar doreste ca instanta sa-i dea custodia copilului tata sa-i plateasca pensie alimentara,,dar copilul sa stea tot la tata si bunica paterna.. Este chestiune de moralitate,,,eu nu accept asa ceva ,,:(B-)
Pentru Domnul Manole
Probabil ca, daca pe rolul instantei ar exista cerere de incredintare a minorului din partea ambilor parinti, nimic nu l-ar impiedica pe judecator sa incredinteze minorul mamei cu motivarea: ,,minorul va fi incredintat spre crestere si educare reclamantei - parate si nu paratului - reclamant. Faptul ca minorul a dezvoltat legaturi de atasament fata de strabunica paterna nu este de natura a duce la incredintarea minorului catre paratul reclamant, deoarece nimic nu il va impiedica pe minor sa dezvolte asemenea legaturi si cu mama lui''.

Pentru Doamna Ana
Nu toate spetele de divort au drept cauza cele expuse de dv. Sa nu uitam / neglijam ca, in egala masura, exista si femei care inseala, neglijeaza casa, copiii, etc, iar cand sunt descoperite si ajung la divort, singurul lor scop este de a lua copilul si cat mai mult din punct de vedere material. Sau mai rau, unele fac tot posibilul sa ramana insarcinate pentru a se casatori urmarind din start partea materiala.

Alte discuții în legătură

Ce se poate face pentru schimbarea practicii judiciare in cazul incredintarii minorilor intre 2 - 10 ani?? KENNSO KENNSO Astept propuneri fata de felul cum sunt judecate aceste spete. Doresc sa ne implicam cu toti in schimbarea acestei stari de fapt, a acestei practici de a ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
nu inteleg ????? Manole Dumitru Manole Dumitru Multe supozitii pe tema incredintarii minorilor. \"Ca copii trebuie sa creasca langa mama lor\"\"\"este o supozitie gresita dupa parerea mea. Din experenta ... (vezi toată discuția)