avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NU INTELEG ?????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NU INTELEG ?????

Multe supozitii pe tema incredintarii minorilor. "Ca copii trebuie sa creasca langa mama lor"""este o supozitie gresita dupa parerea mea. Din experenta de peste 60 ani am vazut cazuri unde tatii au mai mari afectiuni decat mamicele fata de copii. Este gresit aceste supozitii ca copii trebuie neaparat mamicelor. Ele cam si-au facut datoria pana la nastere , dupa care drepturile si obligatiile sunt egale in fata minorilor, Nu incerc sa fac DISCRIMINARE.
Care ar fi parerea D-voastra???#-o:(=D>:((:((:sorry::stunned::clapping:
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 12:33, 16 Martie 2011
Este firesc ca fiecare dintre parinti sa aiba acest drept,iar instantele de judecata romanesti au inceput sa-si insuseasca acest principiu.
Eu una sunt o mare fana a unor practici din tarile mai dezvoltate si anume custodia impartita. Stiu familii care au camerfe amenajate pt copii si intr-o casa si in alta si jumatate de saptamana stau la un parinte si restul la celalalt parinte. Nu stiu daca in Romania isi pot permite ambii pariti asa ceva, dar putem macar incerac sa facem lobby pt ca societatea noastra sa poata percepe beneficiile unei astfel de custodii ca apoi sa si incepem sa o implementam. Nu stiu care sunt insa prevederile legale cu privire la custodia comuna.
In Romania nu exista custodie comuna.
Dnul.Dumitru,am tot respectul pentru virsta dvs. si experienta acumulata de-a lungul anilor,aproape ca aveti dreptate.Spun aproape,pentru ca grijamamei nu se opreste in sala de nasteri.Sunt zeci de nopti cind mama trebuie sa-si ingrijeasca copilasul,este adevarat ca si tatal participa,dar intr-o proportie mult mai mica.
Sunt de acord ,pentru binele copiluluica in functie de posibilitatile materiale si nu numai,tatal sa primeasca incredintarea minorului atunci cind este cazul.
Cum spune si @Alina2011,ar fi ideal ca si la noi in tara sa se poata adopta practicile din tarile mai dezvoltate.Ar fi ideal,dar aici este discutabila "cultura"noastra.
Sa fim seriosi.Mama e una.Desigur exista si exceptii cand tatii sunt foarte grijulii,ceva mai ca o mama dar sa nu extrapolam.Mama are sentimentele dobandite odata cu nasterea,nu cred ca tatii pot suplinii asta.Desigur este ideala si custodia comuna,dar la romanii nu cred ca e indicata,pentru ca tot prin tribunale ar sta.Ba ca nu este copilul ingrijit,ba ca vrea sa plece in excursie si celalalt parinte nu este de acord...nu ar avea nici un rost.E chestie de mentalitate.Desigur exista destule cazuri cand unui copil ii este mai bine cu tatal,dar cred ca sunt cazuri rare.Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)