avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate viragvari

Activitate viragvari

Răspuns la discuția Garantie la locul de munca
Multumesc mult de raspunsuri. Am sa incerc sa-i trimit o "somatie" prin care sa-i spun ca daca nu imi semneaza nota de lichidare si nu imi da inapoi cartea autoturismului am sa apelez la instanta,insa nu stiu cum sa formulez aceasta scrisoare si nu stiu care este procedura pentru a desface contractul de garantie.
Nu am lipsa in gestiune,am predat toti banii,chitantierul numai ca el a pomenit si nu stiu daca legal poate sa ma acuze cu asta :
A avut pierderi materiale din cauza mea fiindca timp de 2 zile nu am mai luat comenzi de la clienti (asta dupa ce mi-a spus ca pana am solduri pe teren nu ma lasa sa plec)
Multumesc de raspunsuri.
Problema este insa ca patronul firmei respective refuza sa-mi inapoieze cartea autoturismului
ce pot face in aceasta situatie? Mai sunt pe teren niste facturi neincasate dar nu scadente(pot sa le incasez fara nici o problema dar se pare ca cauta un motiv sa-mi retina garantia)
Din pacate am avut incredere si am semnat un act (tot la sediul firmei si nu stiu daca este legal) ceva de genul ca poate sa-mi opreasca garantia daca produc o paguba de........lei firmei si locul acela a ramas gol deci teoretic el poate sa treaca acolo o suma daca vrea. practic insa sper ca trebuie sa dovedeasca faptul ca am facut un prejudiciu. poate sa ma "fenteze" cumva ? Banuiesc ca asta urmareste fiindca firma e pe cale sa dea faliment si este plina de datorii.
Buna seara,

Am intrat intr-o incurcatura cam ciudata,sper sa pot explica cat de clar situatia care suna in urmatorul fel:
M-a angajat o firma de distributie pe o perioada determinata ca agent vanzari dar cu conditia sa depun ca garantie autoturismul personal. Am facut si am semnat actele pentru garantie la notar si la firma am semnat un "angajament" care ma obliga sa raspund de soldurile de pe teren si sa ating un target de vanzari...
Mai am 3 zile pana imi expira contractul de munca,vreau sa plec di firma dar nu vrea sa-mi restituie cartea de identitate al autoturismului. Tin sa precizez ca solduri(facturi scadente) nu am pe teren. Intrebarea ar fi daca poate sa-mi retina garantia sau sa piaerd acesta pe motiv ca nu am realizat acel target pentru care am semnat angajamentul...
Răspuns la discuția Probleme mostenire
Inteleg si multumesc de raspunsuri.
Bunica mea nu mai traieste,insa in tabelul nominal cu fosti proprietari si mostenitori al acestora (eliberat de primarie) este trecut ca fost proprietar bunicul meu si ca mostenitori dupa el tatal meu si ceilalti doi frati ai lui...
Multumesc mult pentru raspunsuri si astept in continuare parerile dvs.
Autorul acestei mosteniri este bunicul meu (desi aici sunt un pic nelamurit fiindca el a murit in 1960,inaintea colectivizarii).
Dreptul de proprietate se va reconstitui dupa cererile depuse de tatal meu (decedat) si al fratelui sau (decedat) cel care in 1960 a renuntat la mostenire.
Deci asta ar insemna ca au si ei dreptul la mostenire dupa cum inteleg. Mai am insa o singura nelamurire :
Aceasta succesiune a avut loc in 1960, din cate stiu eu colectivizarea a avut loc in 1962 si aceste persoane(care au renuntat in 1960) nu au contribuit cu nici o bucata de teren la CAP, am o dovada prin care tatal si bunica mea a intrat in CAP nu si persoanele mai sus amintite. Asta imi poate fi de ajutor ca sa-i excluda pe ei din titlu? Nu stiu daca am fost destul de explicit :)
Adrianmarin multumesc pentru raspuns.
Titlul de proprietate nu a fost eliberat dar a fost validat si apar numele unor persoane care dupa parerea mea nu au calitate de mostenitor. Am depus sesizare la primarie,dupa aceea le prefectura care a dat urmatorul raspuns :
"... potrivit prevederilor legale, nu se poate considera ca numitii V.L. si G.F. au renuntatla terenurile mostenite dupa defunctul V.L. din moment ce terenurile in cauza nici nu erau in proprietatea acestuia la data intocmirii cert. de mostenitor nr. xx/xxxx, ei nu au acceptat mostenirea in termenul prevazut de lege dar au fost repusi in drepturi in momentul in care au depus cerere pentru retrocedarea terenurilor potrivit legilor fondului funciar."

In certificatul de mostenitor scrie numai atata :
"Sunt straini de mostenire V.L si G.V. conform art. 700 codul civil"
Intr-o sentinta judacatoreasca scrie ca renuntarea lor este consemnata in registrul special al organelor notariale...
Din asta sa inteleg ca au renuntat expres sau tacit ?