avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate ioanon

Activitate ioanon

Buna ziua, rog lamurirea in urmatoarea situatie:

- trebuie sa facem receptia pt. extindere si mansardare casa familiala
- constructia NOUA = 47,2 mp AU
- autorizatia de construire este data pe toata suprafata casei (166 mp AD)
- pe toate plansele/desenele ing.arhitect este scrisa "Suprafata propusa" = 166 AD
- primaria mi-a calculat "Taxa de Regularizare" pe toata suprafata casei, nu doar pe suprafata nou construita

Noi credeam ca vom achita acea taxa de regularizare doar pentru suprafata nou construita... Pentru suprafata constructiei vechi a fost o data facuta receptia si achitata taxa. Nu intelegem de ce sa o mai platim din nou...

Este legal sa fie aplicata taxa de regularizare pe toata suprafata casei SAU doar pe suprafata nou construita?

Multumesc anticipat.
Ca proaspat angajata (doar de o saptamana, la Posta romana), am dreptul la cele 5 zile libere pentru casatorie (este doar casatorie civila)?
Care este procedura pentru a solicita si primi acele zile libere?

Multumesc anticipat.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Mi s-a luat o piatra de pe inima.
Este sau nu adevarat faptul ca, un SINGUR viitor parinte (divortata, cazul meu) NU poate adopta un copil?

Am auzit zvonul cum ca o noua lege interzice adoptia de catre o singura persoana. Este doar un zvon sau este real???
cga43 a scris:

ioanon a scris:
Sfatul de a lua legatura cu cei care gazduiesc site-ul mi se pare foarte util. Doar ca nu stiu cum sa-i caut... voi incerca totusi.

1. ping hostname, get the ip
2.
option 1: trace the result
option 2: query the ip (whois) on ripe.net

Daca instructiunile de mai sus sunt prea criptice (desi nu sunt), revin cu explicatii. La ora asta nu functionez nici eu in parametri normali.

Nu am mai incercat "pasii" (dar o voi face, din curiozitate), deoarece prolema mi s-a rezolvat: am luat legatura cu medicul al carui nume aparea in articol, acesta rezolvadu-mi practic problema - intreg articolul a fost sters (nu doar poza respectiva).

Mutumesc inca o data pt. ajutorul acordat.
@cga43
Multumesc mult pentru sfaturi.
Exista deja pe blog(grup) un capitol "Termeni si conditii de utilizare", in care cred eu ca am scris destul de clar ca nu se pot copia/reproduce imagini sau materiale fara acordul scris al detinatorului blogului(grupului). E adevarat ca doar membrii grupului au acces la acel capitol (folder), insa specificatia de a-l citi apare scrisa pe pagina principala (unde absolut toata lumea poate vedea); adica, cine vrea sa-l studieze, o face chiar daca devine membru al grupului apoi il paraseste.

Sfatul de a lua legatura cu cei care gazduiesc site-ul mi se pare foarte util. Doar ca nu stiu cum sa-i caut... voi incerca totusi.

Intr-adevar, nu imi convine varianta deschiderii unui proces, insa daca nu vor elimina fotografia (sau macar sa indice sursa exacta de unde provine - blogul(grupul) meu), voi fi nevoita sa incerc si pe acea cale.

InsuranceLogistics a scris:

Daca sustineti ca ...
Blogul meu este un grup de yahoo (deschis de mine - group owner, nu are nimeni acces la administrarea lui, implicit nici la pozele postate), astfel incat nu are posibilitati tehnice de a proteja fotografiile postate.

...atunci cum au reusit sa ia fotografia.

V-am indicat ca daca puteti face dovada intr-un anumit fel a "dreptului de autor" si a intaietatii pulibcarii acesteia atunci puteti sa ii actionati in instanta.
Va recomand sa va consultati cu un avocat pentru toate aceste demersuri.... insa in principiu costurile ar fi "din punctul meu de vedere" mult prea mari pentru o simpla poza care nu poate aduce niciun prejudiciu imaginii personale sau prin folosirea ei.

Asa cum am precizat, blogul (grupul yahoo) NU are posibilitati tehnice de a proteja fotografiile postate. Astfel, oricine poate da un simplu copy-paste pe imagini si sa le salveze in calculatorul propriu.

Imaginea prezinta efectele pozitive aparute in urma unei interventii chirurgicale. Site-ul a atasat-o unui articol medical care prezinta alte tipuri de tratamente, facand reclama unui medic care nu efectueaza acel gen de interventie chirurgicala.
Blogul meu (grup yahoo) l-am deschis tocmai pentru a oferi informatii despre acel gen de interventie chirurgicala.
Aveti dreptate cu faptul ca poate nu merita efortul financiar in cazul unui proces, insa ma deranjeaza enorm faptul ca acel site imi foloseste fotografia pentru a-si face reclama sau mai bine zis, pentru a-si face mai interesante articolele.

Ce aveam nevoie sa stiu, era daca as avea sanse de castig intr-un eventual proces; asta inainte de a ma adresa unui avocat si a achita costurile aferente unei consultante juridice.

InsuranceLogistics a scris:

Putin cam greu de dovedit daca aceasta nu detine elemente de natura personala care ar putea sa va aduca prejudicii personale. In cazul in care aceasta este de modul general... nu prea puteti face dovada intaietatii cu cea din calculator decat daca ati detine un negativ al acesteia si nu fotografia digitala.
Puteti face insa dovada ca sunteti primul utilizator al acesteia coreland data postarii in blogul dumneavoastra cu data aparitiei in siteul mentionat... iar acestia probabil nu ar face altceva decat sa o stearga din site la cererea dumneavoastra, deoarece trebuia cel putin personalizata intr-un anumit fel (parafa, semnatura electronica, baner, etc.) pentru a dovedi "dreptul de autor".
Ar trebui insa sa va securizati mai bine blogul. Exista metode de a preintampina copierea si salvarea fotografiilor afisate.

Va multumesc pt. raspuns.
Am trimis mai multe mesaje site-ului respectiv (pe adresa de contact), solicitand sa-mi fie stearsa fotografia: nici un raspuns, poza este tot acolo.

Totusi, nu inteleg cum imaginile mele salvate in format electronic nu pot constitui o dovada clara cum ca pozele respective au fost realizate de mine cu aparatul foto personal... au la baza exif-ul prin care se vede concret atat data efectuarii pozei, cat si informatiile despre aparatul foto folosit (pe care inca il detin).

Inafara de aspectul mentionat mai sus, in poza respectiva sunt palmele mele, cu inelele pe care si acum le mai port. Deci inca o dovada clara ca respectiva poza a fost realizata cu propriul meu aparat foto.
Intr-adevar, a fost realizata de sotul meu (nu de mine personal), insa detinatorii site-ului nu au avut niciodata nici aparatul meu, nici formatul electronic al pozei respective. Deci au obtinut-o in mod fraudulos totusi, prin copierea de pe blogul meu.
Toate dovezile pe care le am chiar nu pot constitui un "drept de autor"???

Nu cred ca ma pot lega de "elemente de natura personala care ar putea sa va aduca prejudicii personale" (desi fiind palmele mele, normal ca sunt de natura personala), deoarece fotografia exista pe blogul meu, fiind publica (ar insemna ca singura mi-am adus prejudicii personale prin publicarea ei).

Blogul meu este un grup de yahoo (deschis de mine - group owner, nu are nimeni acces la administrarea lui, implicit nici la pozele postate), astfel incat nu are posibilitati tehnice de a proteja fotografiile postate.

Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea castig de cauza sau nu?
Mentionez faptul ca fotografia e realizata cu aparatul propriu si editata in photoshop, expusa pe un blog personal; nu sunt eu subiectul din acea fotografie, ci doar am realizat-o; detin atat originalul, cat si prelucrarea ps, in format electronic.
sab-ina a scris:

fusei azi, sa iau declaratia... m-a anuntat cat am de plata. si tanti de-acolo mi-a spus ca, daca sunt sigura ca nu depasesc cei 8000, sa nu platesc, si vin in 2012, cu veniturile pe 2011, arat ca n-am depasit, si se suspenda.

daca platesc, nu mai recuperez banii.
daca depasesc si n+am platit, platesc tot anul cu penalizari.

acum sa dau cu zarul, depasesc sau nu?!

Exact acelasi lucru mi l-au spus si mie.

Din nou am fost azi la casa pensii Cluj, in audienta la directorul de departament, si am intrebat din nou care e procedura legala cu CAS-ul.
Mi-a spus asa:

- suspendarea Contractului cu Casa de pensii se poate face numai in urmatoarele conditii:
1) daca imi anulez autorizatia PFA;
2) daca devin angajata cu carte de munca undeva;
3) daca vin in 2012 cu dovada (Decizia impunere finala/2011) ca am realizat sub 8088 lei/anul 2011.

- Decizia de impunere ANTICIPATA/2011 nu se ia deloc in calcul pt. suspendarea Contractului cu Casa de pensii

- pe tot parcursul anului 2011 mi se vor aduna penalizari pt. neplata CAS, care mi se vor sterge automat in 2012, DACA voi face dovada ca am avut venit mai mic de 8088 lei pe 2011 (dovada=Deciz.imp.finala/2011)

- daca, conform Deciz.imp.finala/2011, se dovedeste ca am depasit 8088 lei, voi achita absolut toate obligatiile CAS, inclusiv penalizarile adunate (deci intr-adevar " dam cu zarul la noroc")

- daca achit cate 222 lei/luna pe tot parcursul anului (sau partial), desi Deciz. imp.finala/2011 va arata un venit sub 8088 lei, nu voi primi nici un ban inapoi (cica imi vor folosi oricum pentru pensie)

- functionarul/a de la ghiseu este obligat/a sa dea (la cerere) contribuabilului "Fisa financiara", in care apare situatia financiara (datorii/plati, nr chitante plata etc) a acestuia

Deci, astea au fost informatiile date de un director, care teoretic ar trebui sa stie cum functioneaza "sistemul"...