avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate bep

Activitate bep

Am citit HCL-ul. Dar în procesul-verbal nu scrie nici faptul că se poate plati jumătate din minim. Am întrebat la taxe și impozite și au spus că în acest caz trebuie platit exact cat scrie in procesul verbal. Dar e vorba de o sumă mare, 500 de lei pt un student de anul I care a circulat fara bilet de autobuz. Minim era 200 dar se pare că respectivul controlor este mai sever. Nu se gândește la vremurile in care trăim. Și nu cred că a apreciat corect gravitatea și circumstanțele faptei. Clar, copilul a greșit, și daca nu a avut 50 lei cât l-ar fi costat biletul cumpărat pe loc în autobuz, e clar că și amenda maximă va fi greu de platit. Tot in HCL am citit și de această posibilitate de a lua bilet din autobuz cu 50 lei. Nu stiu daca i s-au spus copilului de aceasta posibilitate.
Bună dimineața. Și dacă nu sunt prevăzute limitele amenzii de unde să știe cel de la taxe și impozite cat e jumătate din minimul amenzii? Când contravenția e prevăzută într-un HCL..

latka a scris:

In nici un PV de contraventie nu sunt trecute limitele amenzii. Formularul insa, ar trebui sa aiba rubrica pentru jumatate din minim.

Daca într-un proces-verbal de contravenție nu sunt trecute limitele amenzii, poate fi acesta un motiv sa faci contestatie? Și dacă în procesul-verbal nu se specifica faptul că poți plăti jumătate din minimul amenzii, înseamnă că trebuie să plătești exact cat a scris agentul constatator? Amenda fiind data de un controlor auto el nu ar trebui să aibă trecut un număr de legitimație, ceva care sa ateste faptul că are voie sa dea amenzi? Mulțumesc pentru răspunsuri...
Sa înțeleg că persoana ramane cu pedeapsa accesorie pe un termen de 3 ani, cât este suspendată sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea și mai are și pedeapsa complementară de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare? Mulțumesc pentru lămuriri!
Se suspendă sau nu pedeapsa accesorie pe durata de încercare de 3 ani? Și atunci pedeapsa complementară ar fi calculata ca fiind de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare? Adică, dacă a trecut un an de la rămânerea definitivă a sentinței, persoana poate ocupa o funcție ce presupune exercițiul autorității de stat?
Problema este și existența unei pedepse complementare ce interzice exercițiul dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau in orice alte funcții publice, al dreptului de a ocupa o funcție publică care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei rezultante. Deci avem și pedeapsa accesorie și pedeapsa complementară. Cum se calculează cele două pedepse ținând cont de faptul că se suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an și 10 luni închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii. Mulțumesc din suflet pentru ajutor.

Aurel Fleancu a scris:

Art. 68 CPP
(1) Executarea pedepsei interzicerii exercitării unor drepturi începe:

b) de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;



bep a scris:

Ca pedeapsa accesorie se interzice exercitiul dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in alte functii publice, al dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe durata executarii pedepsei rezultante.
Multumesc frumos pentru rabdare si intelegere!



Ca pedeapsa accesorie se interzice exercitiul dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in alte functii publice, al dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe durata executarii pedepsei rezultante.
Multumesc frumos pentru rabdare si intelegere!
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Dacă-mi permiteți, o nouă lămurire... Daca există și o pedeapsă accesorie atunci se consideră suspendată și această pedeapsă pe perioada suspendării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea?
Buna ziua!
In situatia in care o persoana este condamnata la pedeapsa de 1 an si 10 luni inchisoare dar, in temeiul art. 91 Cod penal, se suspenda sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data ramanerii definitive a hotararii, cand este considerata ca executata pedeapsa inchisorii, dupa un an si 10 luni sau dupa 3 ani? Multumesc frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In permisul de ședere temporară este înscrisă adresa de reședință, nu de domiciliu. Daca permisul de ședere ar fi fost permanent atunci în el ar fi fost înscris domiciliul. Prin urmare răspunsul primit este corect, trebuie să vă adresați oricărei primarii mun. reședință de județ sau ale sectoarelor Mun. București întrucât dvs nu ați avut niciodată domiciliul în țară ci doar o reședință. Încercați altă primărie reședință de județ, nu trebuie să depuneți neapărat în Iași.