Părintele care nu are în grijă minorul nu are dreptul să dispună după bunul plac de minor.Programul de vizitare este hotărît prin instanță.Există însă și cazuri în care dacă părintele respectiv nu poate să viziteze copilul(cazuri de forță majoră) ,de comun acord cu dvs. , programul poate fii schimbat fără a ajunge iarăși în instanță.Dacă îl educă,este f.b.Dacă însă are alte planuri,există pe internet ceasuri cu GPS și microfon putînd înregistra discuția . Este un pic cam scump dar merită.În privința hotărîrilor comune, de ex. dacă doriți ca copilul să meargă la cursuri de înot și celălalt părinte se opune nu aveți ce face.AVANTAJE-VÃ FACEȚI DATORIA DE PÃRINTE.Plata pensiei de întreținere TOTAL în cuantumul stabilit .
Cum mă poate ajuta Nou Cod Civil în cazul soției (viitoare fostă),care deși muncește în Spania din luna decembrie 2010,fără forme lagale,plătește pensia de întreținere pentru copilul rezultat în urma căsătoriei pe salariul minim pe economie din România.Avînd hotărîre pentru plata pensiei,la Parchet mi s-a comunicat verbal,în vară,că dacă plătește chiar parțial,nu poate fii urmărită penal.Dacă nu vine să-și vadă copilul,cel puțin drepturile lui să îi fie date. În această situație sunt mulți părinți(mai ales mame).Vă multumesc tuturor celor care puteți să-mi dați un răspuns.:(:D
Am o problema an privinta platii pensiei alimentare care trebuie achitata de catre sotia mea. Este plecata,cred peste hotare,deoarece la somaj a cerut suspendarea lui temporara,copilul doreste sa o vada,telefon da numai cu nr. ascuns,fica sa a-mi trimite bani an numele ei,deci ,doream sa stiu daca aducand atingere asupra intereselor fiului meu, si fata poate fii trasa la raspundere PENAL , avand hotarare definitiva si irevocabila pt. plata pensiei alimentare si domiciliul minorului.Deci ca tutore legal al minorului, este datoria mea sa i-au masurile ce se impun,dar unde pot sa obtin mai repede un rezultat,la tribunal s-au la parchet??Va multumesc pentru timpul pierdut cu mine.
16.5% din venitul net realizat de aceasta.Mentionez ca atunci cand am obtinut an instanta pensia alimentara sotia era plecata an strainatate cu contract legal, dar nici atunci nu a trimis toata suma cuvenita.Plangere penala unde?La tribunal s-au la Parchet?Cineva mi-a spus ca sa dat de catre Parlamentul European o hotarare in privinta platii pensiei alimentare transfrontaliere,cu raspundere pe tot teritoriul UE,pe data de 12 02 2010.Are temei legal si an taqra noastra??
Am hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei alimentare de catre sotia mea an cuantum de 16.5%.An prezent este plecata an strainatate unde munceste fara forme legale. Fica sa, rezultata dintro relatie anteriora, a-mi trimite lunar antre 35 si 100 ron,bani depusi pe numele sotiei mele catre mine.Pot sa le trag la raspundere avand an vedere ca creaza un prejudiciu fiului meu??