avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare dupã Noul Cod
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare dupã Noul Cod

Cum mă poate ajuta Nou Cod Civil în cazul soției (viitoare fostă),care deși muncește în Spania din luna decembrie 2010,fără forme lagale,plătește pensia de întreținere pentru copilul rezultat în urma căsătoriei pe salariul minim pe economie din România.Avînd hotărîre pentru plata pensiei,la Parchet mi s-a comunicat verbal,în vară,că dacă plătește chiar parțial,nu poate fii urmărită penal.Dacă nu vine să-și vadă copilul,cel puțin drepturile lui să îi fie date. În această situație sunt mulți părinți(mai ales mame).Vă multumesc tuturor celor care puteți să-mi dați un răspuns.:(:D

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru abandon de familie krisstian72 krisstian72 In anul 2007 an inaintat o actiune de divort impotriva sotiei mele care munceste in Spania din anul 2003 si pana in prezent. In anul 2008 instanta mi-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.! am fetița de 12 ani care de un an jumate sa mutat ... Patisia Patisia Bună ziua.! Am fetița de 12 ani care de un an jumate sa mutat cu tatăl ei in Spania ,tatăl ei fiind recăsătorit, amândoi am cazut la o înțelegere ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de întreținere cornel selaru cornel selaru Pot cere instantei recalcularea (mărirea) pensiei de întreținere pentru copilul meu(are 15ani și este elev) dacă nu cunosc locul de muncă al fostei ... (vezi toată discuția)