avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru abandon de familie

In anul 2007 an inaintat o actiune de divort impotriva sotiei mele care munceste in Spania din anul 2003 si pana in prezent. In anul 2008 instanta mi-a Incredintat mie copilul, iar fosta sotie trebuia sa-mi plateasca pensia alimentara pt copil in valoare de 150 euro lunar. Acesta suma a fost stabilita de instanta si s-a luat dupa salariul minim pe economie din Spania deoarece nu stiu unde lucreaza fosta sotie si nici ce salar are acolo. Suntem in luna Mai 2012 si inca nu am primit pensia alimentara cuvenita copilului. Mentionez ca fosta sotie ii trimite copilului cate 100 de euro de ziua lui si de Craciun sub forma de cadouri spunandu-mi sa-i cumpar copilului ce isi doreste. Am depus o plangere penala in comuna de unde se afla domiciliul ei (al parintilor ei) ea fiind in spania de aproape 9 ani si as vrea sa va rog sa imi spuneti ce sanse am sa recuperez banii cuveniti fiului meu...va multumesc
Cel mai recent răspuns: krisstian72 , utilizator 14:47, 14 Iunie 2012
nu stiu ce sanse aveti cu plangerea aceea, mai ales ca ea nici macar nu este in tara. o sa trebuiasca sa ii faceti si actiune in pretentii ca sa va recuperati banii dar si asa nu veti putea sa va recuperati pensiile mai vechi de 3 ani caci vi s-a prescris acel drept - termenul general de prescriere a unei datorii este de 3 ani.
va multumesc foarte mult pentru raspuns
Buna, va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la cele relatate mai sus. Fosta sotie, in declaratia ei la politie sustine ca mi-a dat 1500 euro din pensia alimentara pentru copil. Eu nu am cunostinte de asa ceva, am ramas mirat sa aud asta, spunea in acea declaratie ca i-a dat in prezenta martorilor. Este o mincinoasa notorie. Avand in vedere ca nu am primit aceasta suma, prin ce modalitate pot demonstra ca ea minte? Eu sunt dispus pentru orice sa demonstrez faptul ca nu este adevarat ceea ce sustine ea.
As mai vrea sa stiu daca se poate sa cer stramutarea dosarului intocmit pe baza plangerii penale legat de pensia de intretinere, din judetul in care domiciliaza ea, in orasul in care domiciliaza copilul impreuna cu mine...multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara c_mircea c_mircea Daca unul dintre parinti are de platit pensie alimentara, dar nu munceste, deci nu are venit, are vreo urmare faptul ca nu poate plati pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa plec sa lucrez la curatenie in spania fara ... Mirela C. Mirela C. Buna ziua. As dori sa plec sa lucrez la curatenie in Spania fara acte. Ma poate gasi fostul sot si sa ceara marire de pensie alimentara? Momentan platesc ... (vezi toată discuția)