sunt divortata de 5 ani. din casatorie, au rezultat 2 copii (minori). in urma divortului - care s-a pronuntat foarte greu din cauza faptului ca sotul meu - pe vremea aceea - era plecat in strainatate, cu domiciliul necunoscut - s-a hotarat plata unei pensii alimentare... simbolice, d.p.d.v personal - de 450.000 lei / copil / luna. fostii mei socri le-au spus copiiilor, fara ma multe amanunte, ca tatal se afla la ora actuala in spania, unde lucreaza. cum ar putea beneficia ei de pensie alimentara din partea tatalui - un drept absolut pe care il au - tinand cont de greutatile intampinate la divort, datorita faptului ca, nici atunci, si nici acum, nu ii cunosc domiciliul?
Va multumesc.
Daca munceste legal, domiciliul sau trebuie sa fie trecut in pasaportul romanesc si atunci e simplu: mergeti la evidenta persoanelor de la Politie si veti putea afla unde-si are domiciliul legal in tara respectiva. Apoi formulati la Politia unde domiciliati, impotriva fostului sot plangere in baza art.304 Cod Penal, indicandu-i acestuia domiciliul din Spania pe care dehja il aveti. Ca sa nu fie condamnat penal va trimite banii. Daca nu munceste legal va fi foarte greu dar nu imposibil. Poate printr-o cunostinta de a lui mai degraba decat prin ambasada ca dureaza luni si ani de zile si daca nu are acte acolo..................................nici ei nu il au in evidente. Oricum faceti-i plangere de abandon si comunicati-le asta fostilor socri. se vor informa si poate vor plati ei, ca doar sunt bunici, nu?
Pensie alimentara
a_gmona
Sora mea a divortat in timp ce era insarcinata. Sotul ei a plecat in Spania cu contract de munca. Fostul sot nu s-a interesat niciodata de ele, deci nu a ... (vezi toată discuția)