avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Daca unul dintre parinti are de platit pensie alimentara, dar nu munceste, deci nu are venit, are vreo urmare faptul ca nu poate plati pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:51, 12 Martie 2011
Nu,nu poate fi savarsita infractiunea de ''abandon de familie'' de catre sotul care datoreaza aceasta pensie de intretinere,daca nu are loc de munca,deci daca nu dobandeste venituri licite.
Dacă persoana nu munceşte, datorează pensie de întreţinere raportată la venitul minim pe economie în cota stabilită de instanţă.
este corecta afirmatioa colegei avocat;chiar daca nu are temporar un loc de munca, legea il obliga sa achite pensia de intretinere, raportat la venitul minim.
hmm.. tare.. pai si daca fosta nu are loc de munca, ce face, se prostitueaza? Sau fostul, merge la furat?

Bun, si daca se plateste pensia, cum demonstrezi ca ai platit?
Daca parintele cu copilul in custodie va spune ca nu i s-a platit nici o pensie?
Si care e suma minima la o pensie alimentara?
Suma datorata cu titlu de pensie de intretinere este cea trecuta in hotararea prin care a fost stabilita acea pensie.
Pentru ca sunt suficiente situatii in care parintele care are copilul face plangere la politie pentru neplata pensiei alimentare, desi a primit-o, de regula, parintii care platesc pensie alimentara isi pastreaza dovada platii: mandat postal, extras de cont, sau orice alt document prin care sa demonstreze ca s-a achitat de aceasta obligatie.
Si cu plangerea penala, trebuie ca cel obligat la plata sa nu plateasca din rea vointa, adica are venituri, dar nu vrea sa se achite de obligatie.
Daca acesta face dovada ca nu are loc de munca, a incercat sa se angajeze, dar nu a reusit, nu va pati nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita myrama_v myrama_v am de recuperat de la tatal copilului pensia alimentara pe mai multi ani.am titlu executoriu dar el nu are loc de munca ce pot sa fac? multuesc (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara pincguinul pincguinul Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta : - sunt divortata de aproximativ 17 ani , copiul a ramas la mine, sotul dand o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere teodor_stefan teodor_stefan Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: parintii mei sunt divortati, tatal meu este plecat de cativa ani in Italia, unde munceste in constructii si castiga ... (vezi toată discuția)