avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie de întreținere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie de întreținere

Pot cere instantei recalcularea (mărirea) pensiei de întreținere pentru copilul meu(are 15ani și este elev) dacă nu cunosc locul de muncă al fostei soții? Daca da cererea în numele cui de face? A mea sau a fiului? Menționez că la data pronunțării hotărârii de divorț fosta soție nu avea loc de muncă și după câte am aflat nu are nici acum(nu sunt sigur) iar calculul s-a făcut conform salariului minim pe economie (anul2009) Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cornel selaru , utilizator 19:42, 29 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand peste 14, fiul dvoastra are calitate procesuala activa. Dvoastra, ca unic reprezentant legal, veti face cererea in numele lui. In proces il veti asista dvoastra sau un avocat ales de dvoastra. Momentan, va plateste pensia? In ce forma?
Instanta va cere referinte de la ANAF privind existenta unor venituri impozabile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
asaofi, utilizator
Pârâta nu mai plătise pensie de întreținere din decembrie 2013 când brusc și-a adus aminte că are un fiu și în luna mai a acestui an a trimis suma de 300 lei. Prin mandat poștal. Am făcut plângere penală în ianuarie 2016 iar zilele trecute am primit rezoluție de clasare de la parchet de renunțare la urmărirea penală deoarece pârâta declară că nu are venituri.
Buna ziua,
1. Da puteti pe actualul salariu minim net pe economie care este de 1065 lei.
2. Se formuleaza de minor cu adaugarea notiunii ,,PRIN " si a datelor dumneavoastra, ,,in calitate de parinte".
3. Se adeseaza judecatoriei pe raza careia are minorul domiciliul.
4. Taxa de timbru 20 lei.
5. Pentru restantele la pensie va adresati Parchetului de pe langa judecatoria unde are minorul domiciliul pentru ABANDON DE FAMILIE constituindu-va parte civila cu restanta din ultimii 3 ani!
Este deja a 3-a plângere pe care o fac și degeaba. Se clasează!
Este deja a 3-a plângere pe care o fac și degeaba. Se clasează!

Alte discuții în legătură

Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Dosar recalculare pensie alimentara insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina dosarul pe care sa-l depun la judecatorie pentru recalcularea pensiei alimentare. divortul de ... (vezi toată discuția)
Care este instanta competenta sa judece solicitarea de recalculare a pensiei alimentara mariela_ag mariela_ag Buna ziua! Ma gasesc in urmatoarea situatie: In martie 2007 s-a emis hotararea judecatoreasca (ramasa definitiva si irevocabila) prin care fostul sot este ... (vezi toată discuția)