avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandonul de familie Art. 378
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandonul de familie Art. 378

Buna ziua
as avea si eu o intrebare!
Daca am semnat un acord de mediere cu fosta concubina unde aceasta se obliga se achite lunar su7ma de 500 de Lei lunar ,acordul fiind semnat pe data de 5 Decembrie, insa pana astazi 13 Martie aceasta a achitat doar de doua ori cate 250 Lei cand a avut chef ... se poate face aplicarea Art. 378 c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, ?? mentionand ca instanta a acceptat acordul de mediere?
adica sunt indreptatit sa fac o plangere impotriva ei?
Mentionez ca nici nu isi arata interesul in nici un alt fel asupra fiului nostru ... aceasta parasind domiciliul in octombrie anul trecut!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriel555 , utilizator 11:37, 14 Martie 2018
Sunteţi îndreptăţit să faceţi plângere împotriva mamei pentru abandonul familiei, dar tot dvs. trebuie să demonstraţi că din reavoinţă nu a plătit.Dacă doamna nu lucrează sau are venit foarte mic, plângerea se casează.
Cum se demonstreaza rea-vointa? aceasta lucreaza avand un salariu de 1800 lei plus benefici(tipsuri)... Este motiv de clasare?? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
gabriel555, utilizator
Teoretic, nu e motiv de clasare. Dacă lucrează cu contract de muncă, poate nu se clasează dosarul.
Dar dvs. trebuie să apelaţi la executarea silită pentru recuperarea restanţei.Apelaţi la un executor judecătoresc.
Plata partiala echivaleaza cu naplata pensiei in opinia unor instante, in opinia altora nu. Cat despre Parchet....mai bine nu discutam aici.

Dvs aveti calea de a apela la un executor judecatoresc si recupera suma restanta.
Multumesc ..desi ea a parasit domiciliul acum aproape 6 luni au trecut doar 3 luni si 2 saptamani de la semnarea acordului de mediere! In aceste 3 luni jumate ea a achitat per total echavalentul unei singure luni(500 lei) in doua transe de 250 Lei!
Este posibil sa fac atat plangerea penala cat si executarea silita?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie intreetinere gabriel555 gabriel555 Buna ziua fosta mea concubina a parasit domiciliul conjugal in octombrie anul trecutcopilul nostru ramanand la mine fara ca aceasta sa isi manifeste doriinta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Adina popa Adina popa Fostul meu sot a primit hotararea judecatoreasca pentru a plati pensia alimentara copilor de cand am inaintat divortul dar nu vrea sa plateasca ce pot face (vezi toată discuția)
Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)