avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita pensie intreetinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita pensie intreetinere

Buna ziua
fosta mea concubina a parasit domiciliul conjugal in octombrie anul trecutcopilul nostru ramanand la mine fara ca aceasta sa isi manifeste doriinta de a il lua cu ea sau a isi da interesul in cresterea lui!
ILa inceputul lunii decembrie am semnat un acord de mediere unde este specificat ca are dreptul la 3 viuzite saptamanale(insa ea vine odata la maxim 2 saptamani) cat si ca poate lua minorul la domiciliul ei in ultimul weekend al luni de vineri seara pana dum seara( insa ea il ia vineri si il aduce sambata sau duminica dimineata in functie de cum are chef!) de asemenea s-a obligat la achitarea unei pensii de intretinere in valoare de 500 de lei lunar !! INsa de la semnarea acordului in 5 decembrie si pana acum 13 martie aceasta a achitat doar de doua ori suma de 250 lei !
Intrebarea mea este daca sunt indreptatit sa fac o cerere de executarea silita avand in vedere ca a platit o parte din pensie ... si care ar fi procedura?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 13:34, 14 Martie 2018
Nu puteti sa faceti executare silita neavand un titlu executoriu.
Acordul de mediere a fost aprobat de instanta ....
la asta va referiti?
Acel acord de mediere nu reprezinta titlu executoriu, daca in baza lui nu s-a emis o hotarare judecatoreasca,dar ca sa fiti mai sigur intrebati un executor judecatoresc .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
prepeleac, utilizator
Pai am precizat dupa semnara actul de mediere acesta s-a inaintat catre instanta unde s-a dat o hotarare judecatoreasca !
Atunci , da, puteti in baza hotararii judecatoresti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandonul de familie art. 378 gabriel555 gabriel555 Buna ziua as avea si eu o intrebare! Daca am semnat un acord de mediere cu fosta concubina unde aceasta se obliga se achite lunar su7ma de 500 de Lei lunar ... (vezi toată discuția)
punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei & executare silita gabriel555 gabriel555 Buna ziua Este vorba despre un acord de mediere intre mine si fosta concubina cu privire la stabilirea domiciliului cop[ilului nostru + program de vizita si ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)