Am hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei alimentare de catre sotia mea an cuantum de 16.5%.An prezent este plecata an strainatate unde munceste fara forme legale. Fica sa, rezultata dintro relatie anteriora, a-mi trimite lunar antre 35 si 100 ron,bani depusi pe numele sotiei mele catre mine.Pot sa le trag la raspundere avand an vedere ca creaza un prejudiciu fiului meu??
Nu conteaza cine depune efectiv banii la posta,Sotia isi achita obligatia de plata de plata.Daca nu puteti dovedi ce venituri are poate fi obligata sa plateasca 16.5% din salariul minim stabilit pe economie.
In limba romana I din a se foloseste in interiorul cuvantului nu si la inceputul lui.
pe fiica dansii nu aveti de ce.
daca in hotarare aveti scrisa cumva si o suma fixa (gen 16.5%, adica suma de X) ii puteti face plangere penala doamnei pt nerespectarea hotararii.
16,5% din ce? Din salariul minim pe economie? Din alta valoare a salariului sotiei? Care este suma exacta pe care trebuie sa o primiti? Care este prejudiciul creat? Fara raspunsurile la aceste intrebari nu aveti ce solicita in instanta.
16.5% din venitul net realizat de aceasta.Mentionez ca atunci cand am obtinut an instanta pensia alimentara sotia era plecata an strainatate cu contract legal, dar nici atunci nu a trimis toata suma cuvenita.Plangere penala unde?La tribunal s-au la Parchet?Cineva mi-a spus ca sa dat de catre Parlamentul European o hotarare in privinta platii pensiei alimentare transfrontaliere,cu raspundere pe tot teritoriul UE,pe data de 12 02 2010.Are temei legal si an taqra noastra??
Declaratii mincinoase
yubi
Buna, am sa va relatez pe scurt datele problemei si va rog sa ma ajutati.
Am un copil dintr-o castorie anterioara, casatorie care a durat 2 luni.Cert e ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
nely_mira
buna seara,
va rog sa ma lamuriti daca trebuie platita pensie alimentara unui copil care este major, lucreaza si urmeaza cursurile unui liceu probabil la ... (vezi toată discuția)