avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata partiala a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata partiala a pensiei alimentare

Am hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei alimentare de catre sotia mea an cuantum de 16.5%.An prezent este plecata an strainatate unde munceste fara forme legale. Fica sa, rezultata dintro relatie anteriora, a-mi trimite lunar antre 35 si 100 ron,bani depusi pe numele sotiei mele catre mine.Pot sa le trag la raspundere avand an vedere ca creaza un prejudiciu fiului meu??
Am o problema an privinta platii pensiei alimentare care trebuie achitata de catre sotia mea. Este plecata,cred peste hotare,deoarece la somaj a cerut suspendarea lui temporara,copilul doreste sa o vada,telefon da numai cu nr. ascuns,fica sa a-mi trimite bani an numele ei,deci ,doream sa stiu daca aducand atingere asupra intereselor fiului meu, si fata poate fii trasa la raspundere PENAL , avand hotarare definitiva si irevocabila pt. plata pensiei alimentare si domiciliul minorului.Deci ca tutore legal al minorului, este datoria mea sa i-au masurile ce se impun,dar unde pot sa obtin mai repede un rezultat,la tribunal s-au la parchet??Va multumesc pentru timpul pierdut cu mine.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
costel.m, utilizator

,fica sa a-mi trimite bani an numele ei,deci fiind mai fraier,doream sa stiu daca aducand atingere asupra intereselor fiului meu, si fata poate fii trasa la raspundere PENAL ,

Dnul.Costel,fara a dori sa va jignesc sotia,dinsa este singura raspunzatoare pentru suma partiala pe care dvs.o primiti pentru fiu.
Fata dinsei nu are vina pentru sumele respective (mai mult,este un copil care isi face datoria fata de mama ei) deci nu cred ca trebuie ea trasa la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters185034 ContSters185034 Am divortat in urma cu doi ani in termeni amiabili, am o fetita de 16 ani, am fost si sunt cat se poate de corect cu plata pensiei alimentare. Din momentul ... (vezi toată discuția)
Declaratii mincinoase yubi yubi Buna, am sa va relatez pe scurt datele problemei si va rog sa ma ajutati. Am un copil dintr-o castorie anterioara, casatorie care a durat 2 luni.Cert e ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nely_mira nely_mira buna seara, va rog sa ma lamuriti daca trebuie platita pensie alimentara unui copil care este major, lucreaza si urmeaza cursurile unui liceu probabil la ... (vezi toată discuția)