avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters199529

Activitate ContSters199529

Răspuns la discuția contestatie pensie alimentara
chiar faca in acest timp am locuit impreuna si a a mai dat bani in casa din cand in cand? cum se poate face dovada daca a contribuit sau nu? in ce baza se da dreptate sau nu in cazul contestatiei?
ratele la banca au fost platite din banii mei dar a mmers el sa le plateasca eu fiind la servici asa ca chitantele sunt pe numele lui.
Buna ziua,
Sotul meu a introdus actiune de divort anul trecut. Deoarece nu ne-am prezentat la primul termen procesul s-a suspendat
Anul acesta a redeschis actiunea de divort iar in luna iunie s-a pronuntat divortul .
Pe hot de divort e specificat ca el trebuie sa plateasca pensie alimentara de la data intoducerii actiunii respectiv anul 2010.
Nu este de acord deoarece el spune ca locuind impreuna a contribuit la cheltuieli inclusiv a copilului.
Doreste sa depuna contestatie si sa ceara sa plateasca pensie doar de la data prronuntarii sentintei.
Are vreo sansa sa castige? cum face dovada ca a contribuit?
Mentionez ca eu niciodata nu am stiut exact cat are el salariu si pana si pensia alimentara am stabiit-o la o suma fixa tocmai de aceEae ca sa nu aflu eu ce salariu are, In plus el a deschis actiune de divort si acerut sa mi se incredinteze copilul mie si sa plateasca pensie alimentara si a mai avut si avocat care sa il sprijine.
ma santajeaza ca daca nu ma duc la notar sa dau declaratie ca nu imi trebuie pensie alimentara din anul 2010 ma poarat prin tribunale cu partajul dar in acelasi timp el nu vrea sa isi recunoasca datoriile pe acre le-am facut impreuna pe timpul casatoriei.
Multumesc
Răspuns la discuția intampinare divort
mai am o intrebare,
se poate termina la primul teremn?
Si cat mai dureaza de la terminare pana la decizia de divort ca sa putem deschide partaj la notar?
Buna ziua,
Am decis desi stiu ca nu este obligatoriu sa depun o intampinare la cererea de divort formulata de sotul meu in care sa arat ca sunt de acord,astfel incat sa se termine cat mai repede.
va rog sa imi spuneti daca aceasta intampinare pe care am gandit-o este buna sau ar mai trebui sa adaug ceva.

JUDECATORIA .........
Dos. Civ. Nr. ............
Termen ......, sala ....,ora ......




Către,

JUDECATORIA ..........



Subsemnata ........., domiciliata in .........., parată în cauza ce formează obiectul dosarului civil nr. .......... al acestei instanţe, cauză avand ca obiect divorţ, in contradictoriu cu reclamantul .................., va inaintez prezenta


INTAMPINARE



prin care arat ca sunt de acord cu admiterea actiunii de divort, respectiv:
1.Desfacerea casatoriei încheiata între noi la Primaria Mun. ...... in data de ......., înregistrata în Registrul Stării Civile sub nr. ........., prin acordul ambilor soţi:
2.Revenirea de către mine la numele de familie anterior căsătoriei,acela de .........
3.Incredinţarea catre mine spre crestere si educare a fiului nostru minor ........, nascut la ........ la data de ................;
4.Obligarea reclamantului la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului in functie de veniturile realizare, respectiv 475 RON asa cum am convenit de comun acord.

În drept, îmi întemeiez prezenta pe dispoziţiile art. 115 si urm C. pr.civ
PROBE: inscrisuri, ancheta sociala

Depun prezenta fara exemplar de comunicare , deoarece un exemplar a fost comunicat anterior reclamatului sub semnatura de primire.

28.03.2011

Cu respect,
........................................

Ar trebui sa i-o dau si lui sa o semneza si sa o depun semnata sau e suficient asa?
Multumesc
Răspuns la discuția DREPT VIZITA CUSTODIE MINOR
Va multumesc pt raspuns

Deci ar fi bine sa nu fac eu cererea si sa astept sa vad ce intentii are iar eventual dupa incredintarea custodiei daca vrea sa faca el cererea.
Eu vreau sa se stabileasca un program strict ca sa nu ne poate santaja mereu ba ca vine ba ca nu vine si tot asa.
intentionez sa il las sa vada copilul cand doreste dar nu vreau ca asta sa fie o portita pt el sa se foloseasca de copil .
In cazul in care face cererea dupa terminarea procesului eu va mai trebui sa ma prezint? sau in ce fel ma va implica pe mine acest demers.
Buna ziua
Sotul meu a deschis actiune de divort in care a specificat ca e de accord ca, custodia copilului sa fie la mine si el sa plateasca pensie alimentara.
Intrebarea este el trebuie sa solicite expres dreptul de vizita si stabilirea unui program de vizita sau decide instanta chiar daca el nu cere.