avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestatie pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestatie pensie alimentara

Buna ziua,
Sotul meu a introdus actiune de divort anul trecut. Deoarece nu ne-am prezentat la primul termen procesul s-a suspendat
Anul acesta a redeschis actiunea de divort iar in luna iunie s-a pronuntat divortul .
Pe hot de divort e specificat ca el trebuie sa plateasca pensie alimentara de la data intoducerii actiunii respectiv anul 2010.
Nu este de acord deoarece el spune ca locuind impreuna a contribuit la cheltuieli inclusiv a copilului.
Doreste sa depuna contestatie si sa ceara sa plateasca pensie doar de la data prronuntarii sentintei.
Are vreo sansa sa castige? cum face dovada ca a contribuit?
Mentionez ca eu niciodata nu am stiut exact cat are el salariu si pana si pensia alimentara am stabiit-o la o suma fixa tocmai de aceEae ca sa nu aflu eu ce salariu are, In plus el a deschis actiune de divort si acerut sa mi se incredinteze copilul mie si sa plateasca pensie alimentara si a mai avut si avocat care sa il sprijine.
ma santajeaza ca daca nu ma duc la notar sa dau declaratie ca nu imi trebuie pensie alimentara din anul 2010 ma poarat prin tribunale cu partajul dar in acelasi timp el nu vrea sa isi recunoasca datoriile pe acre le-am facut impreuna pe timpul casatoriei.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters199529 , utilizator 11:21, 25 Iunie 2011
nu are sanse sa castige in calea de atac. e obligat sa achite pensia de intretinere de la data introducerii actiunii de divort.
chiar faca in acest timp am locuit impreuna si a a mai dat bani in casa din cand in cand? cum se poate face dovada daca a contribuit sau nu? in ce baza se da dreptate sau nu in cazul contestatiei?
ratele la banca au fost platite din banii mei dar a mmers el sa le plateasca eu fiind la servici asa ca chitantele sunt pe numele lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara dupa nasterea celui de al doilea copil ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua, Am nevoue de un sfat. Am divortat in urma cu trei ani de comun acord.In urma divortului am stabilit tot de comun acord cuantulmul pensiei ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara consecinte ameliamutu ameliamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. S-a pronuntat divortul cu obligarea tatalui la plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii ... (vezi toată discuția)
E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)