din data de 19.03.13 pana in 26.03.13 sunt 5 zile lucratoare!!!!! sa inteleg ca au fost extrem de eficienti si au dat rezultatul de procedura in aceeasi zi ! 5 zile de depunere contestatii si gata? semneaza contractul....
Buna ziua,
Am participat la o licitatie cu un institut national. Depunerea oferteler era la luni dimineata la ora 8:00, prin urmare ne-am dus de vineri ora 14. Surpriza! vinerea e program scur pana la 13:00 la secretariat! Am crezut ca asa o fi la cei de la stat!!!! am revenit luni dimineata la ora 7:30. Toate usile erau inchise si nu a vrut nimeni sa deschida pana dupa ora 9:00. In acesta situatie suntem 2 firme, adica noi stateam la usa secretariatului, si cealalta firma la usa contabilitatii doar, doar o deschide cineva. Cealalta firma spune ca a fost si vineri la ora 12:00 si aceeasi poveste: usile inchise! La ora 9:15 ne primeste cineva oferta si ne da nr. de inregistrare cu ora 9:15 desi am stat in fata usi de la 7:30.
Nu am primit din partea AC nici PV de deschiderea ofertelor prin care in cel mai rau caz eram trecuti la oferte intarziate, nici oferta inapoi nu a ajuns, nici srisoarea de garantie nu s-a returnat, nici rezultat de procedura nu am primit! NIMIC!
Celalalt ofertant a depus o reclamatie in data 19.03.2013 in atentia Directorului institutiei in care suntem si noi mentionati, prin care reclamam faptul ca nu este trecul nicaieri un progam de lucru nici in fisa de date, nici macar pe usa institutiei si ca dorim sa ne fie luate in considerare ofertele noastre.
Astazi din intimplare am accesat licitatia cu pricina si surpriza: A FOST ATRIBUITA! unui ofertant cu contract valoarea de 328.060,19 Ron (valoare estimata 330.000,00 ron).
Cum a fost posibil semnarea contractului in data de 26.03.13 daca deschirerea ofertelor a avut loc in 19.03.2013.
Inteleg ca a fost "un singur ofertant" noi ceilalti am stat ca prosti la o usa inchisa!
Unde este procedura de desfasurare a unei licitatii publice?
Cum isi pot inchipui acesti "domni" ca sunt asa destepti ca elimina concurenta inchizind usile in nas!
Nu am primit nici pana acum un raspuns la reclamatia facuta dl. director.
Dvs. ce perere aveti despre acesta situatie?
Poate aveti ocazia sa lucrati la ofertare si din partea executantului si atunci va veti "lovi"de diferite AC....lucrez la ofertare din 2006, am facut cred peste 200 de oferte si sunt AC care clar favorizeava anumite firme care au sponzorizat anumite campanii electorale...nu vorbesc povesti! Este drept ca s-au rarit aceste situatii, CS sunt mult mai bine facute, si ofertele mult mai corecte....dar este foarte usor de cautat in SEAP si pe sit-urile consiliilor locale cu cine lucreaza in mod curent anumite AC. De exemplu:[ diverse autoritati din Focsani-editat de moderator, cu rugamintea de a respecta regulamentul si a nu mai posta nume de persoane juridice]...eu nu sunt din Focsani, dar se pare ca acolo inca functioneaza bine vechile mentalitati... Spor la treaba!
Va multumesc pt parerile dvs., dar.....am studiat raspunsurile de la CNCS a altor "pagubiti"ca mine, iar cei de la CNSC spun ca orice inscris postat pe SEAP de autoritatea contractanta face parte din documntatia de atribuire iar modelul de contract este anexa la CS si fisa de date......adica puteam sa pierd 50% la o eventuala contestatie.
Din 6 oferte depuse au fost descalificate toate cu pretul mai mic decit al societatii X, pe motive de acest fel....culmea prima data ne-a descalificat ca nu au fost documentele semnate electronic cu "semnatura extinsa"(procedura online)...le-am demonstrat ca nu e asa si au retras decizia, dar in aceeasi zi am primit alta, aceasta cu garantia....ca mine mai e cel putin o firma care a depus contestatie dar AC nu e strers/suspendat decizia de atribuire din SEAP, asa ca ce transparenta?! mi se pare josnic ca o AC sa recurga la astfel de "mijloace" ca sa favorizeze un constructor. De ce nu a facut licitatie restrinsa si nu mai munceam ca fraierii o saptamana la "cerere de oferte". Dar fruntea sus...
Va spun din experienta....cand nu au avut motive sa descalifice pe ceilalti ofertanti au suspendat toata procedura (dupa ce am depus ofertele) pe motiv de "viciu de procedura"....care o fi fost ala nu stiu!
Sa auzim de bine!
[Editat - va rog nu mai dati nume de persoane juridice, Regulamentul de postare nu permite asta. Multumesc]
Buna ziua, am participat la o licitatie -cerere de oferte-unde am fost declarati inacceptabili pe motiv ca am declarat o garantie de buna executie de 24 luni iar minim era 36 luni.....nici in fisa de date, nici in caietul de sarcini nu este prevazut un termen min. sau max. de garantie. Am descoperit in modelul de contract scris cu paranteze ,,( nu mai putin de 36 luni),,. singurul inscris unde este pomenit acest termen este modelul de contract la care am dat declaratie de ,,insusire contract,, dar in acelasi timp au mai avut un formular cu ,,Declaratie termen de garantie,, unde am declarat 24 luni. practic am semnat 2 declaratii cu 2 termene si 24luni si respectiv 36 luni. Intrebare, pot sa fac contestatie? este considerat modelul de contract anexa la fisa de date? AC trebuia sa scrie clar acest criteriu in fisa de date? va multumesc anticipat!
Nu e atat de simplu...trebuie sa urmezi pasii din contract: sa il instiitezi cu "...zile" ca vei folosi acel bilet lasat garantie, sa te asiguri ca a primit instiintarea ( fax/ posta)...ai un proces verbal de predare/primire a B.O? si o imputernicire sa poti completa tu acest bilet? daca "da" urmeaza procedura, daca "nu" ia legatura cu un avocat.... E posibil sa-ti plateasca acest B.O. din "omenie", dar daca CEC-urile le-a refuzat care sunt cu urmarire penala imediata ( banca anunta politia!) e putin probabil sa aiba asa multa "omenie". Consulta un avocat!
Am un contract de prestari servicii cu "durata contractului" de12 luni si termenul de executie a lucrarii de 5 luni de la primirea ordinului de incepere....si termen de garantie a lucrarilor aferente contractului 7 ani (84 luni).
Se solicita o scrisoare de garantie bancara cu suma de 5% din val.contractului, emisa in max. 7 zile de la semnarea contractului. "Garantia de buna executie a contractului va fi constituita pe o perioada egala cu perioada de garantie a lucrarilor executate in baza contractului"
OK, emit scrisoarea cu data de 30.03.2011 valabila pana la 30.03.2018....dar eu termin lucrarea cu P.V. de terminare a lucrarilor in data 15.03.2012 (conform contract), lucrari ce vor fi in garantie din 15.03.2012 + 7 ani adica 15.03.2019! e corect asa?
La terminarea lucrarii in baza P.V. mi se elibereaza 70% din garantie...restul de 30% ramane blocata 7 ani.(15.03.2019)....asta inseamna eliberarea unei alte scrisori cu alte costuri pt diferenta de timp?!
Multumesc!
Care este diferenta intre "garantia de buna executie a contractului" si "garantia de buna executie a lucrarilor aferente contractului"?
Este normal ca perioada de "garantia de buna executie a contractului" sa fie egala cu "garantia de buna executie a lucrarilor aferente contractului"?
Multumesc