Eu am zis sa caut un exemplu de la echipe mai mare, sa vad cum au facut ele si sa fac si eu.
In speta, am intrat pe Universitatea Cluj, la ei am vazut asta.
La sectiunea membrii fcucluj ro/membri/
La primul pas dam peste regulament
Acolo am gasit cele mentionate mai sus. Acum sunt si mai in ceata :) . Daca fac dupa cum urmeaza, dar sterg partea cu "sa isi aleaga un membru etc", este legal?
Art. 4 - Categorii de membrii
Asociația se compune din următoarele categorii de membri:
I. Cu drept de vot, care fac parte din Adunarea Generală:
1) Membrii asociați sunt persoanele fizice care au constituit asociația si au contribuit moral si material la constituirea acesteia, precum si persoanele fizice sau juridice care se asociază ulterior constituirii asociației si contribuie la susținerea activității acesteia;
II. Fără drept de vot, care nu fac parte din Adunarea Generală:
1) Membrii susținători sunt persoanele fizice sau juridice care adera la scopul asociației si contribuie material si moral pentru realizarea acestuia.
Art. 5 - Dobândirea calității de membru
1) Membru asociat
Criterii pentru obținerea calității de membru asociat:
a) se face printr-o cerere adresată de persoana în cauză Adunării Generale, care trebuie sa cuprindă cel puțin, datele de identificare ale persoanei, email, telefon, precum si un angajament de a accepta Statutul;
b) Orice persoana fizica care dorește sa obțină calitatea de membru asociat va trebui sa aibă vârsta împlinita de 18 ani la data formulării cererii de dobândirea calității de membru asociat;
Adunarea Generala are competenta de a valida sau nu aceasta cerere, prin vot de 2/3.
Rezultatul analizei cererii se transmite în format electronic (email) persoanei care înaintează cererea in maxim 30 zile calendaristice de la data întrunirii Adunării Generale.
2) Membru susținător
a) Pot deveni membri susținători ai Asociației persoanele fizice din țară sau străinătate (inclusiv minori, cu acordul părinților sau al tutorelui legal), care au capacitate deplină de exercițiu, indiferent de cetățenie sau naționalitate, care doresc desfășurarea unor activități circumscrise scopului propus al Asociației, îndeplinesc condițiile prevăzute în Statut ori stabilite de Adunarea Generală a Asociaților și aderă la actele constitutive, consimțind să sprijine moral și material activitatea Asociației.
b) Prin membru susținător se înțeleg persoanele fizice care aderă la Asociație ulterior înființării ei și care sprijină activ îndeplinirea scopului și obiectivelor acesteia, prin achitarea unei cotizații anuale al cărei cuantum va fi stabilit prin decizia Consiliului Director.
c) Calitatea de membru susținător se acordă de către Consiliul Director în urma cererii de adeziune adresate de către persoana interesată, după achitarea taxei stabilite; în cazul în care Consiliul Director va respinge cererea, taxa va fi returnată integral.
Art. 6 - Drepturile membrilor
1) Asociați
a) sa dețină un loc in adunarea generala si sa-si exercite dreptul de vot in adunarea generala;
b) să aleagă și să fie aleși în structurile de conducere și control;
c) de a participa în activități sportive și activități sociale, recreative, culturale sau științifice, pe care Clubul le organizează;
d) sa participe activ la toate acțiunile clubului;
e) sa respecte conducerea clubului si a cluburilor afiliate la federația de specialitate;
f) sa contribuie la atragerea de noi membrii, sponsori, parteneri de activitati sportive si colaboratori pentru întărirea puterii economice si de imagine a clubului;
g) să se retragă liber din club;
2) Susținători
e) membrii susținători pot beneficia de discount-uri la produsele din magazinele oficiale ale clubului și de alte oferte din partea Asociației, a partenerilor, sponsorilor și susținătorilor acesteia (inclusiv, dar fără a se limita la, reduceri și alte oferte comerciale, promoții, discount-uri, jocuri, concursuri și alte instrumente de fidelizare, marketing și vânzări), care vor fi comunicate periodic membrilor susținători.
f) beneficiile de care se pot bucura membrii susținători sunt acordate prin decizia Consiliului Director.
g) membrii susținător beneficiază și de alte drepturi acordate prin Statut.
h) Ei nu au drept de vot.
Art. 7 – Obligațiile membrilor
1) Asociați
a) să respecte statului;
b) să nu prejudicieze material și moral asociația prin comportamentul lor, atât în competițiile sportive, cât și în afara lor;
c) să respecte normele generale privind organizarea activităților sportive în România;
d) de a contribui la îndeplinirea activităților asociației, atât prin sport, cât și prin participarea în organele de conducere, consultative sau de administrație, atunci când este cazul;
e) să prezinte consiliului director propuneri privind îmbunătățirea activității asociației;
f) să contribuie activ la dezvoltarea asociației și la creșterea veniturilor acesteia;
2) Susținători
a) să cunoască și să respecte întocmai Statutul, regulamentele și hotărârile Adunării Generale și ale Consiliului Director al Asociației;
b) să cunoască scopul și obiectul de activitate al Asociației și să apere interesele acesteia;
c) să susțină activitatea Asociației, în toate aspectele sale;
d) să cunoască și să respecte statutul și regulamentele Federațiilor Române;
e) reprezentantul membrilor susținători în Adunarea Generală a Asociaților are obligația să participe activ la lucrările Adunării Generale și să sprijine moral și material desfășurarea activităților;
f) să achite obligațiile materiale și financiare ce le revin potrivit angajamentelor asumate, conform Statutului;
g) să nu întreprindă acțiuni sau măsuri care ar putea prejudicia moral sau patrimonial Asociația ori partenerii, sponsorii și susținătorii acesteia;
h) să nu transmită, sub nici o formă, informații confidențiale către terțe persoane care ar putea prejudicia imaginea și interesele Asociației, a partenerilor, sponsorilor și susținătorilor acesteia;
i) să răspundă cu promptitudine solicitărilor Asociației de a participa la activitățile organizate de Asociație în vederea realizării scopului și obiectivelor acesteia.
Art. 8 - Pierderea calității de membru
1) Asociat
a) Prin decizia expresă a membrului asociat, comunicată oficial asociației;
b) Prin decesul membrului asociat;
c) Prin decizie disciplinară, luată în circumstanțe de încălcări foarte grave legate de comportament, așa cum se prevede în Statut;
d) in cazul dizolvării asociației;
In cazul prevăzut la litera c), pierderea trebuie să fie decisă de Adunarea Generală.
2) Susținător
a) Calitatea de membru susținător al Asociației încetează prin deces, retragere, excludere sau în urma lichidării Asociației.
b) Cererea de retragere se comunică Consiliului Director cu cel puțin trei luni anterior momentului de la care urmează a produce efecte. Taxele, cotizațiile sau sumele achitate până la emiterea deciziei de retragere rămân spre folosință Asociației.
c) Măsura excluderii se poate dispune în următoarele situații:
i) producerea de prejudicii materiale sau morale prin acte sau fapte contrare scopului și obiectivelor Asociației;
ii) realizarea de acte sau fapte ce contravin prevederilor Statutului, hotărârilor organelor de conducere și administrare ale Asociației;
iii) angajarea persoanei în activități contrare legii și ordinii de drept;
iv) neplata la termen a cotizației sau a obligațiilor materiale ori financiare asumate față de Asociație;
v) pentru lipsa nemotivată de la trei ședințe consecutive ale Adunării Generale a Asociației, în cazul reprezentantului membrilor susținători în acest organism.
d) În cazul membrilor susținători, excluderea se hotărăște prin decizie a Consiliului Director, adoptată cu majoritate calificată (două treimi din numărul total de membri ai Consiliului Director).
Am o nelamurire. Este vorba de un club sportiv. Vad ca unele cluburi practica urmatoarea metoda:
1. trec in statut (probabil, pentru ca nu am acces la el) ca exista o categorie de membrii sustinatori
2. fac public un regulament din care reiese ca membrii sustinatori sunt acei membrii care platesc o anumita cotizatie pe an, stabilita de CD, si in urma ei primesc anumite facilitati, cum ar fi discount la sectiunea de shop pe websitul clubului pentru diferite articole (tricouri, etc)
3. mentioneaza ca nu au drept de vot in AG, dar ca la fiecare 4 ani, prin alegeri democratice organizare, au dreptul sa aleaga un membru dintre ei, prin vot, care sa ii reprezinte in AG si sa detina drept de vot.
Ma depasesc 2 lucruri:
1. pot sa trec la sectiunea de membrii in statut ca exista o grupa de Membrii Sustinatori care sa nu detina drept de vot? Este legal? Daca e membru, nu are automat toate drepturile membrilor asociati?
2. Daca nu au drept de vot, este legal sa le iei cotizatie? Adica, fac parte din membrii sau nu.
Eu as vrea sa scriu asa;
Membrii:
1. Asociati
2. Sustinatori
Drepturi:
1. asociati - (toate drepturile .....)
2. Sustinatori - nu au drept de vot in AG, beneficiaza de reduceri in sectiunea de shop, si dupa ce numarul lor depaseste 100, sa aleaga un membru dintre ei care sa devina pe perioada determinata, de 4 ani, membru asociat, sa ii reprezinte, cu putere de vot in AG
Buna ziua,
La un club sportiv persoana juridica de drept privat fără scop lucrativ imi pare ca este necesar sa numesc consiliu director (sau gresesc?).
Ma gandeam sa numesc presedinte si sa spun in statut ca periada in care detine functia sa fie nedeterminata, ea putand fi schimbata de AG cu vot simplu (jumatate, plus 1....in cazul acesta, de ceilalti 2 membrii, petru ca asociatia are doar 3 membrii).
Am citit ca la asociatii (altele decat club sportiv), presedintele are o perioada de 4 ani, dar nu gasesc aceasta specificatie si pentru club sportiv.
Deci, pot spune ca CD sa fie pe perioada nedeterminata si poate fi schimbat de AG, la fel si functia de presedinte, sa fie nedeterminata si sa poata fi schimbata de AG?
Multumesc!
Conform noului cod fiscal:
(2) Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra:
c) câștigului din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și prețul de achiziție, inclusiv costurile directe aferente tranzacției. Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei.
Intrebarea este cum calculez cat datorez statului daca:
1. cumpar 1 BTC cu 10000Euro
2. Il vand cu 10600Euro
3. Comision exchange
4. Comision banca de retragere numerar
Cum calculez cat datorez impozit:
1. (10600-10000 - comision exchange - comision retragere)/10 = suma datorata statului
SAU
2. (10600-10000)/10 = suma datorata statului
Varianta 1 pentru mine pare corecta pentru ca pana la urma profitul real care ajunge in buzunarul meu este (10600-10000 - comision exchange - comision retragere) .
Va rog, daca aveti timp, sa ma lamuriti.
Va multumesc
Buna ziua,
Am primit azi o recomandata prin care sunt anuntat ca imi inchid contul "In termen de 60 de zile, in conformitate cu prevederile referitoare la denuntarea unilaterala a contractului din Conditiile Generale de Utilizare - capitolul incetarea contractului".
Sunt complet in ceata...ce este de facut? Eu nu inteleg nimic din aceasta recomandata. Ce sa fac mai departe, vreau mai multe detalii.
Va rog sa ma sfatuiti daca puteti.
Recomandata o gasiti la acest link [ link extern ]
O zi placuta,
Marius
Ai idee cate probleme ridica actualizarea produselor intr-un mediu online? Crezi ca "greseala" e realitate, nu strategie de marketing. Pentru cei interesati de acest subiect, va spun doar cateva dintre problemele care pot aparea si care duc la preturi gresite.
1. furnizorul schimba datafeedul (aici sunt n variante...din greseala apare un spatiu, din litere mari schimba in litere mici ex. EUR in eur, mai introduce o coloana, greseste chiar el pretul, etc etc etc.)
2. ai acelasi produs de la 10 furnizori, primu care are cel mai bun pret intra in lista cu 1000 sa zicem, se termina stocu in 2 h, vi u in secunda 2 dupa terminarea stocului si comanzi 3....pai normal ca nu am cum sa o mai onorez la pretul ala si iti zic ca e marit, acum e 1030 sau 2000 si u vrei sa il primesti la 1000 ca ai dat comanda de el cu toate ca scria ca produsul este disponibil la comanda online sau ca nu este in stocul magazinului.