avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate mtanislav

Activitate mtanislav

Buna ziua,

Conform noului cod fiscal:
(2) Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra:
c) câștigului din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și prețul de achiziție, inclusiv costurile directe aferente tranzacției. Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei.

Intrebarea este cum calculez cat datorez statului daca:
1. cumpar 1 BTC cu 10000Euro
2. Il vand cu 10600Euro
3. Comision exchange
4. Comision banca de retragere numerar

Cum calculez cat datorez impozit:
1. (10600-10000 - comision exchange - comision retragere)/10 = suma datorata statului
SAU
2. (10600-10000)/10 = suma datorata statului

Varianta 1 pentru mine pare corecta pentru ca pana la urma profitul real care ajunge in buzunarul meu este (10600-10000 - comision exchange - comision retragere) .
Va rog, daca aveti timp, sa ma lamuriti.
Va multumesc
Adica banca poate sa ia decizia de incetare a contractului cand vrea si fara acordul meu? Nu trebuie sa existe un motiv?
Buna ziua,
Am primit azi o recomandata prin care sunt anuntat ca imi inchid contul "In termen de 60 de zile, in conformitate cu prevederile referitoare la denuntarea unilaterala a contractului din Conditiile Generale de Utilizare - capitolul incetarea contractului".
Sunt complet in ceata...ce este de facut? Eu nu inteleg nimic din aceasta recomandata. Ce sa fac mai departe, vreau mai multe detalii.
Va rog sa ma sfatuiti daca puteti.
Recomandata o gasiti la acest link
[ link extern ]
O zi placuta,
Marius
Buna ziua,

Am un SRL-D deschis din aprilie 2011. Beneficiez de scutire de cas pentru 2 persoane. Vreau sa inchid firma si nu stiu ce trebuie sa fac.

Din cate am inteles de la OTIMMC sunt primu din tara care inchide un SRL-D care beneficeaza de scutire de CAS.

Multumesc de ajutor.

PS: Vreau sa fie un fel de tutorial pentru cei care mai sunt in situatia mea.
Răspuns la discuția Anulare Comanda Online
Ai idee cate probleme ridica actualizarea produselor intr-un mediu online? Crezi ca "greseala" e realitate, nu strategie de marketing. Pentru cei interesati de acest subiect, va spun doar cateva dintre problemele care pot aparea si care duc la preturi gresite.
1. furnizorul schimba datafeedul (aici sunt n variante...din greseala apare un spatiu, din litere mari schimba in litere mici ex. EUR in eur, mai introduce o coloana, greseste chiar el pretul, etc etc etc.)
2. ai acelasi produs de la 10 furnizori, primu care are cel mai bun pret intra in lista cu 1000 sa zicem, se termina stocu in 2 h, vi u in secunda 2 dupa terminarea stocului si comanzi 3....pai normal ca nu am cum sa o mai onorez la pretul ala si iti zic ca e marit, acum e 1030 sau 2000 si u vrei sa il primesti la 1000 ca ai dat comanda de el cu toate ca scria ca produsul este disponibil la comanda online sau ca nu este in stocul magazinului.