avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anl Buna ziua! Va rog, am nevoie de ajutor cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anl Buna ziua! Va rog, am nevoie de ajutor cu interpretarea urmatorului ...

Anl

Buna ziua! Va rog, am nevoie de ajutor cu interpretarea urmatorului text din lege.

Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia - soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia - trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în localitatea în care a solicitat locuință. Pentru sectoarele municipiului București această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în municipiu, indiferent în care sector al acestuia. Pentru locuințele realizate pe terenuri aflate în proprietatea județului această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în județ, indiferent în care comună, oraș sau municipiu din raza administrativ-teritorială a județului sunt amplasate. Cuprinderea teritorială la care se referă această cerință se va stabili de către consiliile locale/consiliile județene, cu avizul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în sensul și în corelare cu cele precizate la criteriul de acces de la pct. 3

Daca am detinut o proprietate in Sibiu, pot sa aplic la programul ANL din alt judet?

Eu asa inteleg, ca nu trebuie sa deti sau sa fi detinut in localitatea (judetul, daca blocul anl este in afara municipiului) unde faci cererea.

Multumesc pentru timpul acordat intrebarii mele!
Sanatate!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
mtanislav, utilizator
Cel mai recent răspuns: mtanislav , utilizator 11:36, 23 Ianuarie 2025
De la ANL, cand am intrebat, au dat urmatorul raspuns:

"Textul de lege dat de catre dvs. este cat se poate de clar astfel încât ANL nu poate da o altă interpretare față de ceea ce a specificat legiuitorul."

Nu ma ajuta cu nimic.
Puteau sa scrie simplu, da sau nu.
Va rog, daca reuseste cineva sa se uite peste text. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Înțelegeți greșit, cu scuze. Și nu din cauza limbajului juridic, ci a frazării. Un profesor de limba română vă poate lămuri ușor asupra împărțirii frazelor în propoziții cu ajutorul conjuncțiilor. Prin urmare, nu puteți solicita.
Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia - soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia - trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate

treaba e clara, nu puteti.

dvs v-ati uitat prea departe in text
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
Si partea asta la ce face referire?

"Pentru sectoarele municipiului București această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în municipiu, indiferent în care sector al acestuia. Pentru locuințele realizate pe terenuri aflate în proprietatea județului această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în județ, indiferent în care comună, oraș sau municipiu din raza administrativ-teritorială a județului sunt amplasate. Cuprinderea teritorială la care se referă această cerință se va stabili de către consiliile locale/consiliile județene, cu avizul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în sensul și în corelare cu cele precizate la criteriul de acces de la pct. 3"

Pentru mine aduce clarificari cu zona delimitata. Dvs spuneti ca va opriti la si/sau ca si cum nu ar fi o insiruire, dar eu zic ca se refera la o insiruire si dupa ultima virgula se specifica zona.

O sa intreb si un profesor, dar eu zic ca este o insiruire..... cum ar fi "nu ai voie sa aduci la scoala mere si/sau pere, visine, cumparate din supermarket"

adriandimitriu a scris:

Înțelegeți greșit, cu scuze. Și nu din cauza limbajului juridic, ci a frazării. Un profesor de limba română vă poate lămuri ușor asupra împărțirii frazelor în propoziții cu ajutorul conjuncțiilor. Prin urmare, nu puteți solicita.

Pai nu este o insiruire......de ex : nu manca mere si/sau pere, visine, stricate.

gi-jane2 a scris:

Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia - soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia - trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate

treaba e clara, nu puteti.

dvs v-ati uitat prea departe in text

Alte discuții în legătură

Mai pot sa beneficiez de casa anl ContSters113373 ContSters113373 BUNA ZIUA as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret. in 2008 am achizitionat o casa pt care platesc credit ipotecar.Am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Programul anl "locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" crismon crismon Referitor la : Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" La pct 2 din criteriile de atribuire se precizeaza : "Titularul cererii de ... (vezi toată discuția)
Programul anl "locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" crismon crismon Referitor la : Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" La pct 2 din criteriile de atribuire se precizeaza : "Titularul cererii de ... (vezi toată discuția)