avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anl Buna ziua! Va rog, am nevoie de ajutor cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anl Buna ziua! Va rog, am nevoie de ajutor cu interpretarea urmatorului ...

Anl

Buna ziua! Va rog, am nevoie de ajutor cu interpretarea urmatorului text din lege.

Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia - soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia - trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în localitatea în care a solicitat locuință. Pentru sectoarele municipiului București această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în municipiu, indiferent în care sector al acestuia. Pentru locuințele realizate pe terenuri aflate în proprietatea județului această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în județ, indiferent în care comună, oraș sau municipiu din raza administrativ-teritorială a județului sunt amplasate. Cuprinderea teritorială la care se referă această cerință se va stabili de către consiliile locale/consiliile județene, cu avizul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în sensul și în corelare cu cele precizate la criteriul de acces de la pct. 3

Daca am detinut o proprietate in Sibiu, pot sa aplic la programul ANL din alt judet?

Eu asa inteleg, ca nu trebuie sa deti sau sa fi detinut in localitatea (judetul, daca blocul anl este in afara municipiului) unde faci cererea.

Multumesc pentru timpul acordat intrebarii mele!
Sanatate!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
mtanislav, utilizator
Cel mai recent răspuns: mtanislav , utilizator 11:36, 23 Ianuarie 2025
și/sau

pai asta e, nici si, nici sau.
dar da, buna idee sa intrebati pe cineva cunoscator al limbii.
si mai e ceva, dvs puteti depune cerere si daca va da bine, daca nu, nu.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
NORME METODOLOGICE din 27 septembrie 2001

Articolul 3 din lege, alin. 2, intareste in continuare ideea ca daca ai detinut, sau detii o proprietate in alt oras (sau dupa caz judet) decat cel in care faci cererea ( de ex. Ai avut proproetate in Cluj si ceri in Sibiu) esti eligibil pentru anl

Ultima parte a alineatului "și care nu dețin o locuință în proprietate pe raza unității administrativ-teritoriale respective."

La fel si art. 15 alin. 15 lit. c
Art 16.

mtanislav a scris:

Anl

Buna ziua! Va rog, am nevoie de ajutor cu interpretarea urmatorului text din lege.

Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia - soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia - trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în localitatea în care a solicitat locuință. Pentru sectoarele municipiului București această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în municipiu, indiferent în care sector al acestuia. Pentru locuințele realizate pe terenuri aflate în proprietatea județului această restricție se referă la locuințe care au fost sau sunt deținute în județ, indiferent în care comună, oraș sau municipiu din raza administrativ-teritorială a județului sunt amplasate. Cuprinderea teritorială la care se referă această cerință se va stabili de către consiliile locale/consiliile județene, cu avizul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în sensul și în corelare cu cele precizate la criteriul de acces de la pct. 3

Daca am detinut o proprietate in Sibiu, pot sa aplic la programul ANL din alt judet?

Eu asa inteleg, ca nu trebuie sa deti sau sa fi detinut in localitatea (judetul, daca blocul anl este in afara municipiului) unde faci cererea.

Multumesc pentru timpul acordat intrebarii mele!
Sanatate!

Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
mtanislav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot sa beneficiez de casa anl ContSters113373 ContSters113373 BUNA ZIUA as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret. in 2008 am achizitionat o casa pt care platesc credit ipotecar.Am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Programul anl "locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" crismon crismon Referitor la : Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" La pct 2 din criteriile de atribuire se precizeaza : "Titularul cererii de ... (vezi toată discuția)
Programul anl "locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" crismon crismon Referitor la : Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" La pct 2 din criteriile de atribuire se precizeaza : "Titularul cererii de ... (vezi toată discuția)