Buna ziua,
La un club sportiv persoana juridica de drept privat fără scop lucrativ imi pare ca este necesar sa numesc consiliu director (sau gresesc?).
Ma gandeam sa numesc presedinte si sa spun in statut ca periada in care detine functia sa fie nedeterminata, ea putand fi schimbata de AG cu vot simplu (jumatate, plus 1....in cazul acesta, de ceilalti 2 membrii, petru ca asociatia are doar 3 membrii).
Am citit ca la asociatii (altele decat club sportiv), presedintele are o perioada de 4 ani, dar nu gasesc aceasta specificatie si pentru club sportiv.
Deci, pot spune ca CD sa fie pe perioada nedeterminata si poate fi schimbat de AG, la fel si functia de presedinte, sa fie nedeterminata si sa poata fi schimbata de AG?
Multumesc!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este similar cu ceea ce se intampla la celelalte ong-uri.
Nu puteti spune ca membrii CD sa fie pe perioada nedeterminata.
Ei sunt aleși pe 2 ani sau 4 cum propuneți și oricum doar adunarea generală ii alege sau ii schimba la propunerea CD pentru nerespectarea statutului.
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Clubul sportiv persoana juridica de drept privat fără scop lucrativ este de fapt o asociatiei functionand pe baza OG 26/2000 care a fost recunoscuta de ANS (fostul MS / MTS) ca structura sportiva si inscrisa in Registrul SPortiv si emis un Certificat de Identitate Sportiva. Dar asta nu o scoate de sub incidenta niciunei prevederi din OG 26/20oo. Prin urmare obligatoriu are Adunare Generala si Consiliu Director ca organ colectiv de administrare, nu poate avea DOAR presdinte, fara ca ele sa fie parte dintr-un COnsiliu Director ales de AG. Si dara care peste 15 membri trebuie sa aiba cenzor, peste 100 trebuie sa aiba comisie de cenzori etc. Mandatul membrilor orgenelor de adminsitrare si control NU mai poate fi pe perioada nedeterminata, chiar daca statutele sunt vechi si nu le-a actualizat nimeni conform cerintelor legislatiei actuale. Cand a intrat in vigoare noul Cod CIvil automat toate mandatele consemnate ca fiind pe perioada nedeterminata sau despre a caror durata nu era nimic precizat s-a considerat automat ca sunt pe doar 3 ani. Si la firme, si la ONG.... Lege nu prevede insa un minim sau maxim. E nepractic sa fie sub 1 an, ei nerecomandat sa fie mai mult de 6-8-10 ani, ca oricum in timp oamenii mai mor / demisioneaza etc. Dar trebuie sa fie o durata determinata explicit. De obicei se prevede ca mandatul este de 2-3-4-5 ani, rar mai putin sau mai mult, dar e doar o cutuma, puteti si daor pe un an sau dimpotriva pe mai multi ani ex. 7 sau 10....