CocoHash a scris:
Infractiunea de pericol abstract exista cand starea de pericol pentru valoarea protejata este prezumata de legiuitor ca exista prin incriminarea faptei.
Infractiunea de pericol concret exista cand infractiunea incriminata produce un pericol efectiv unei relatii sociale ocrotite de lege (ex.atentantul care pune in pericol siguranta statului).
Pozitia de garant - relatie sociala de protectie intre un subiect garant si o valoare sociala ocrotita, relatie determinata de incapacitatea titularului de a o proteja in mod autonom.
Sunt de parere ca nu vor exista astfel de intrebari. Tinand cont de faptul ca programa este mai complexa decat la INM, consider ca formularea unor asemenea intrebari nu este pertinenta.
Totusi este o profesie liberala, nu una de stat ca si in cazul magistratilor, deci nu cred ca o exigenta dusa la extrem este de urmat. Oricum, viata reala ii va departaja pe cei bun de cei rai.
Multumesc mult pt raspuns !
Imi poti da un exemplu la pozitia de garant? Am doua carti de penal, in niciuna nu am gasit sintagma asta, dar am intalnit-o inr-o grila.