Buna ziua.Am si eu o intrebare...de fapt sa va relatez pe scurt povestea.O vecina de-a mea mai in varsta a fost bruscata si izbita de un barbat mai tanar pentru niste asa zise datorii ce le avea la el...care crescusera mai ceva ca la banca.in fine,el a intalnit-o ,a lovit-o si agresat-o,ea a cazut jos si-a rupt mana si a ajuns la spital.De aici i-ai dat o foaie sa o scrie..care a ajuns ulterior la politie...si mai apoi la tribunal,la judecata.Au avut mai multe chemari la tribunal...cu martori cu avocat din partea acuzatului,dar saptamana trecuta i-a venit o instiintare vecinei cum ca acuzatul trebuie sa plateasca o amenda penala de 1 500 ron ,taxele de judecata plus victimei trebuie sa -i plateasca 1 000 ron ,bani pe care ea i-a cheltuit cu drumurile la spital si tribunal.Acum,intrebarea este....i ce termen trebuie el sa-i achite acei bani si sub ce forma...pentru ca acolo scrie doar ca il obliga sa plateasca...si ca termen are doar acele 15-20 de zile in care sa faca contestatie.insa ea e speriata,pentru ca nu stie cum si cand ar trebui sa ii dea el banii.....unde sa ii dea...la politie ,sau cu martori ...nu stiu ,ma puteti ajuta sa o mai linistesc ?Va multumesc mult.
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.M-ar interesa asa pentru mine ce modalitati de calcul al venitului pe intreg anul sunt?Asta ca sa stiu cam cat imposit voi plati.Declaratia de venit o fac dupa incheierea anului,de fapt am termen acum pana in aprilie sau mai parca pentru declaratia pe venit impozabil pe anul 2010.V-as ruga dac se poate sa ma ajutati sub forma unei scheme:avem sold final pe 2009=A,total intrari(facturi) pe 2010=B,total incasari2010(Z)=C,total Nir-uri 2010=D,alte cheltuieli2010=E.Va multumesc.
Buna ziua,tot referitor la subiectul deschis de mine as vrea sa mai intreb ceva.Deci in ultimile 12 luni anterioare nasterii,sotul are aceste 2 luni de CFP care il afecteaza,dar nu exista posibilitatea de a iesi in CCC dupa 2 luni de la nastere.....adica el va lucra in continuare...si in momentul in care are acele 12 luni cu ,cotizatie sa depuna atunci actele?Va intreb pentru ca incerc sa gasesc solutii si cred ca v-am zapacit cu intrebarile mele.Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri,o sa vedem ce se poate face in acest caz,dar din cate stiu eu a fost pe baza de cerere scrisa de catre sotul meu.Insa daca ar fi sa fi fost din initiativa angajatorului,imi puteti spune care erau obligatiile angajatorului?Adica ar fi trebuit sa depuna undeva acea decizie...in care sa specifice motivul si perioada suspendarii cred,nu?Decizia trebuia depusa la Finante sau la ITM?Si suspendarea pe motiv ca nu a avut lucrari pe aceasta perioada ,fiind profil de constructii este luata in calcul,ar fi ok ca sa nu il afecteze pe sotul meu la CCC? Multumesc.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns la toate intrebarile mele si daca nu cer prea mult ,mai am o singura intrebare.Daca exista o perioada anume dupa care se poate intoarce tatal la lucru,adica dupa cate luni de la nasterea copilului...2,3 sau nu conteaza?Va multumesc inca o data.Si inca ceva,daca in ulimele 12 luni anterioare nasterii sotul meu a avut 2 luni de concediu fara plata ii afecteaza indemnizatia?Mai concret eu ar trebui sa nasc in septembrie,iar sotul a avut lunile trecute (februarie si martie) fara plata.
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la intrebarile mele..Sunt insarcinata dar nu lucrez,singurul venit din casa este salariul sotului meu....lucreaza de 4ani si am dori daca se poate sa iasa el in CCC si de cand?Insa el are un salariu de 720ron.....cum se va calcula indemnizatia?Este mai convenabil sa alegem CCC pe o perioada de 12 luni si apoi el sa se intoarca la lucru?Si daca ar fi sa se intoarca pana in 12 luni la munca ,cand o poate face si care sunt avantajele materiale?Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns,ne apuca groaza cand ne gandim cum vom face.Va multumesc mult.