avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Activitate romeomoanta

Activitate romeomoanta

Buna ziua,

Detin un site comercial. Veniturile obtinute le incasez printr-un PFA. Doresc sa popularizez site-ul prin organizarea unui concurs cu premii in bani. Suma destinata premiilor provine din incasari proprii (nu din sponsorizari), iar desemnarea castigatorului se va face prin jurizare de catre persoane publice desemnate de mine.

Intrebarile mele sunt:
Un PFA poate (legal) sa organizeze concursuri cu premii in bani?
Trebuie sa obtin autorizatii/aprobari pentru asta? (daca da, ce fel?)
Cine plateste impozit pentru premii?
Banii pentru premii se scad din profitul PFA-ului?
Trebuie sa declar oficial unei institutii organizarea concursului?
Pot sa dovedesc, am toate e-mailurile de la cererea de oferta pana azi. Din ele reiese clar cum am construit site-ul, dar si discutiile legate de contract, pret etc.

In plus am 2 e-mailuri in care el promite ca o sa stearga site-ul, deci recunoaste ca-l foloseste ilegal.

M-am gandit si eu la varianta asta, dar nu stiu daca cei de la hosting isi permit sa piarda un client. Am sa incerc.

Multumesc de sfat!
Mutumesc pentru raspunsuri!

Buna solutia lui popu ma gandesc la ea.
Problema e incurcata rau, daca mai are cineva rabdare sa citeasca postez aici pasii si greselile pe care le-am facut:

1. Ne-am inteles telefonic si prin email sa-i realizez site-ul

2. A cerut sa vada site-ul functionand on-line (butoane, meniuri etc.). Am inceput sa-l creez pe gazduirea mea. I-a placut si a cerut contractul.

3. A fost de acord cu termenii contractului si a cerut sa trimit cele doua copii urgent prin posta pentru a le semna. Am trimis inclusiv procesul de predare-primire. Greseala 1, le-am trimis semnate si stampilate.

4. Imediat a cerut sa pun site-ul pe gazduirea sa pentru a se putea ocupa de promovarea lui. Greseala 2 am acceptat considerand ca este de buna credinta

5. Dupa mutarea siteului a inceput sa fie nemultumit de calitatea acestuia cerand in permanenta noi si noi facilitati ce depaseau obiectul contractului. In plus a refuzat sa trimita contractele semnate. Si acum sunt la el.

6. Cu toate ca i-am satisfacut absolut toate cerintele a sustinut ca siteul este nefinalizat (dar nu stie sa spuna ce mai trebuie facut). A amanat constant efectuarea platii desi i-am trimis factura.

7. Cand ma pregateam sa reziliez contractul am aflat ca PFA-ul este radiat. Mi-am facut unul nou si i-am trimis o noua factura proforma.

8. Refuza sa plateasca si cere alt contract.

9. Imi trimite e-mailuri prin care imi interzice accesul pe site fara acordul lui, considerandu-l proprietatea sa. Dar are pretentii la mentenanta gratuita daca este cazul.

Ce pot sa fac, imi este teama sa sterg siteul sa nu fiu acuzat de incalcare de proprietate sau altceva?

Răspuns la discuția PF radiat=PFA nou infiintat?
De ce sub nicio forma? Vorbim de persoane fizice, nu de persoane juridice.
Pai daca nu ma exonereaza de raspundere inseamna ca obligatile contractuale sunt valabile, deci contractul este valabil.

Problema este asa: eu am facut siteul, iar beneficiarul nu a platit folosindu-se tocmai de faptul ca PFA-ul a fost radiat, dar are pretentie la asistenta gratuita!

Aici vad doar doua situatii: ori contractul nu este valabil si nu mai am nicio obligatie, ori este valabil si atunci si eu si beneficiarul avem obligatii.

Alta problema este in proprietatea cui se afla siteul? A mea fiindca nu l-a platit? A lui fiindca il foloseste si e gazduit pe serverul lui?

Contractul prevedea realizarea unei pagni web si asistenta gratuita timp de un an. Intre timp PFA-ul a fost radiat, mai am obligatia sa asigur asistenta daca contractul nu mai este valabil?
Am doua probleme:

1. Mi s-a radiat PFA-ul fara ca eu sa stiu. In acesta perioada am incheiat cateva contracte. Eu le consider valabile fiindca persoana fizica care le-a incheiat a ramas aceeasi si dupa ce nu a mai fost autorizata.

2. Acum am alt PFA si vreau sa stiu daca contractele incheiate pe vechiul PFA curg si pe noul PFA?

Multumesc inca odata pentru raspuns!

Pot sa fac dovada construirii prin discutii, prin faptul ca eu detin toate datele de acces si licente pentru programele cu care l-am realizat, prin fapt-ul ca de pe calculatorul meu s-a accesat, incarcat site-ul etc.

Din ceea ce spuneti dvs. inseamna ca pana cand clientul nu achita site-ul acesta este proprietatea mea, chiar daca acesta se afla gazduit pe serverul platit de el.

In cazul acesta pot inchide accesul la site fara consecinte penale (violare de proprietate etc)?
Va multumesc pentru raspuns.

Problema este ca site-ul este postat pe contul de gazduire al clientului, iar acesta considera ca tot ce se afla acolo, inclusiv site-ul, este prorietatea sa chiar daca eu l-am creat si el nu l-a platit. In plus, neavand contractul semnat de el imi este greu sa dovdesc ca eu l-am creat. Am acel discutii prin e-mail, dar nu stiu ce valoare juridica au.