1. Mi s-a radiat PFA-ul fara ca eu sa stiu. In acesta perioada am incheiat cateva contracte. Eu le consider valabile fiindca persoana fizica care le-a incheiat a ramas aceeasi si dupa ce nu a mai fost autorizata.
2. Acum am alt PFA si vreau sa stiu daca contractele incheiate pe vechiul PFA curg si pe noul PFA?
cind ati incheiat contractul ati facut-o cu titlu profesional, aveati calitatea de comerciant si nu de persoana fizica.
nu mai sunt valabile de la radiere.
Contractul prevedea realizarea unei pagni web si asistenta gratuita timp de un an. Intre timp PFA-ul a fost radiat, mai am obligatia sa asigur asistenta daca contractul nu mai este valabil?
conventiile trebuiesc respectate! e un principiu de drept. radierea societatii nu va exonereaza de raspunderea asumata prin acel contract.
era de datoria dv. sa notificati beneficiarul despre aceasta situatie.
pentru serviciile ramase neprestate acesta era in drept sa primeasca inapoi suma corespunzatoare acestor servicii sau putea fi de acord ca aceste servicii sa continue sub o alta forma (noul pfa, un alt specialist indicat de dv pe care sa il platiti dv.)..
rezolvati-o amiabil, si pentru viitor sa stiti ca raspundeti pentru faptele de comert efectuate sub forma PFA in mod nelimitat adica cu tot patrimoniul dv. (spre deosebire de srl spre ex. unde raspunderea se limiteaza numai la capitalul social).
Pai daca nu ma exonereaza de raspundere inseamna ca obligatile contractuale sunt valabile, deci contractul este valabil.
Problema este asa: eu am facut siteul, iar beneficiarul nu a platit folosindu-se tocmai de faptul ca PFA-ul a fost radiat, dar are pretentie la asistenta gratuita!
Aici vad doar doua situatii: ori contractul nu este valabil si nu mai am nicio obligatie, ori este valabil si atunci si eu si beneficiarul avem obligatii.
Alta problema este in proprietatea cui se afla siteul? A mea fiindca nu l-a platit? A lui fiindca il foloseste si e gazduit pe serverul lui?
Fiti mai clar , se pare ca acel contract a fost incheiat dupa radiere. E nul de drept. Nu aveati calitate.
Siteul e proprietatea dv. intelectuala indiferent de forma de organizare si puteti face ce vreti cu el inclusiv sa il stergeti, daca este folosit fara acordul dv.
Evident ca nu ar trebui sa mai prestati nimic pentru client din moment ce el a denuntat contractul unilateral, refuzind plata acestuia.
Nu uitati totusi ca acesta e un forum si ca este mai mult ca sigur o situatie pe care o priviti si o prezentati subiectiv. Daca valoarea contractului e mare si merita efortul de timp si bani apelati la o consiliere de specialitate, cu toate actele si probele pe masa avocatului. E cel mai in masura sa va spuna obiectiv ce sanse aveti. Daca nu asta e...... nu mai predati produsul inteligentei dv. fara masuri asiguratorii.:((