avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Un contract incheiat de un PFA radiat este valabil?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Un contract incheiat de un PFA radiat este valabil?

Am doua probleme:

1. Mi s-a radiat PFA-ul fara ca eu sa stiu. In acesta perioada am incheiat cateva contracte. Eu le consider valabile fiindca persoana fizica care le-a incheiat a ramas aceeasi si dupa ce nu a mai fost autorizata.

2. Acum am alt PFA si vreau sa stiu daca contractele incheiate pe vechiul PFA curg si pe noul PFA?

Cel mai recent răspuns: romeomoanta , utilizator 12:30, 2 Aprilie 2011
cind ati incheiat contractul ati facut-o cu titlu profesional, aveati calitatea de comerciant si nu de persoana fizica.
nu mai sunt valabile de la radiere.
Contractul prevedea realizarea unei pagni web si asistenta gratuita timp de un an. Intre timp PFA-ul a fost radiat, mai am obligatia sa asigur asistenta daca contractul nu mai este valabil?
conventiile trebuiesc respectate! e un principiu de drept. radierea societatii nu va exonereaza de raspunderea asumata prin acel contract.
era de datoria dv. sa notificati beneficiarul despre aceasta situatie.
pentru serviciile ramase neprestate acesta era in drept sa primeasca inapoi suma corespunzatoare acestor servicii sau putea fi de acord ca aceste servicii sa continue sub o alta forma (noul pfa, un alt specialist indicat de dv pe care sa il platiti dv.)..
rezolvati-o amiabil, si pentru viitor sa stiti ca raspundeti pentru faptele de comert efectuate sub forma PFA in mod nelimitat adica cu tot patrimoniul dv. (spre deosebire de srl spre ex. unde raspunderea se limiteaza numai la capitalul social).
Pai daca nu ma exonereaza de raspundere inseamna ca obligatile contractuale sunt valabile, deci contractul este valabil.

Problema este asa: eu am facut siteul, iar beneficiarul nu a platit folosindu-se tocmai de faptul ca PFA-ul a fost radiat, dar are pretentie la asistenta gratuita!

Aici vad doar doua situatii: ori contractul nu este valabil si nu mai am nicio obligatie, ori este valabil si atunci si eu si beneficiarul avem obligatii.

Alta problema este in proprietatea cui se afla siteul? A mea fiindca nu l-a platit? A lui fiindca il foloseste si e gazduit pe serverul lui?

Fiti mai clar , se pare ca acel contract a fost incheiat dupa radiere. E nul de drept. Nu aveati calitate.
Siteul e proprietatea dv. intelectuala indiferent de forma de organizare si puteti face ce vreti cu el inclusiv sa il stergeti, daca este folosit fara acordul dv.
Evident ca nu ar trebui sa mai prestati nimic pentru client din moment ce el a denuntat contractul unilateral, refuzind plata acestuia.
Nu uitati totusi ca acesta e un forum si ca este mai mult ca sigur o situatie pe care o priviti si o prezentati subiectiv. Daca valoarea contractului e mare si merita efortul de timp si bani apelati la o consiliere de specialitate, cu toate actele si probele pe masa avocatului. E cel mai in masura sa va spuna obiectiv ce sanse aveti. Daca nu asta e...... nu mai predati produsul inteligentei dv. fara masuri asiguratorii.:((
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator

Alte discuții în legătură

Înregistrare aplicație/portal web klehus klehus Bună ziua, Am în plan să dezvolt un site web care va furniza o serie de servicii publicului. Acest portal va fi administrat prin intermediul unei firme ... (vezi toată discuția)
Am realizat un site, clientul il foloseste dar nu l-a platit. ce pot sa fac? romeomoanta romeomoanta Sunt persoana fizica autorizata pentru realizarea de pagini web. Am primit o comanda pentru realizarea unui site de prezentare pentru o pensiune. Patronul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei marci la osim (cred) Tudor B. Tudor B. Buna ziua, Imi doresc de multa vreme sa incep un proiect, iar acest proiect include un site (domeniu .com) si o aplicatie de mobil. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)