avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate Alexamy

Activitate Alexamy

Buna ziua

Eu si sotia mea dorim sa divortam si sa facem si partajul la notar.

Dupa nenumarate certuri si intelegerea faptului a ce implica un proces indelungat in instanta am ajuns la o oarecare intelegere.

In ceea ce priveste divortul lucrurile sunt clare :

-copilul ramane 50% din timp la ambii parinti (o saptamana cu o saptamana) ce vor contribui fiecare in natura.

- eu ii voi achita o sulta sotiei pentru cota de 50% din apartament si voi ramane proprietar unic (cu ipoteca in favoarea bancii de unde voi face un imprumut pentru plata sultei)

Acum am si intrebari :

1. sotia doreste sa se stipuleze in actul de partaj sa aiba in continuare drept de locuit in apartament pentru 2 ani de zile dupa divort si partajul notarial, timp in care sa poata sa isi gaseasca linistita apartament cu banii din sulta si fonduri proprii. Eu as fi de acord.
Se poate inscrie o astfel de solicitare de abitatie limitata in actul de partaj ? Dar in cartea funciara ca o noua sarcina ?

2. Si eu as dori sa am la dispozitie cateva luni prin actul notarial pentru plata sultei. Este posibil ? Nu as vrea sa fiu cumva executat silit ca nu am facut rost de bani in secunda doi dupa partaj.

3. Se obtine usor un credit pentru plata acestei sulte ? Exista un astfel de produs bancar ? Din ce m-am interesat s-ar putea si salariul mi-ar permite dar inca nu am facut o cercetare in detaliu,
Răspuns la discuția Incompatibilitate sau nu ?
Practic sunt foarte curios daca simpla existenta a unui PFA care nu deruleaza contracte de ani buni, dar care are in codul sau CAEN si (dar nu numai) anumite activitati apropiate care pot avea legatura indirecta cu cele ale functionarului public, poate fi motiv de incompatibilitate ?

Alexamy a scris:

1. Se afla in incompatibilitate un functionar public ce lucreaza la un minister doar pentru ca are o autorizatie profesionala acordata de alta institutie a statului ? (ANCPI -pentru cadastru si topografie ).
Mentionez ca acea autorizatie nu este folositas practic inca de cu multi ani inainte de a lucra la stat.


2. Se afla in incompatibilitate in cazul in care are un pfa deschis in baza autorizatiei profesionala descrise mai sus, dar depune anual declaratie cu venit zero neavand practic activitate ?

Multumesc anticipat



1. Se afla in incompatibilitate un functionar public ce lucreaza la un minister doar pentru ca are o autorizatie profesionala acordata de alta institutie a statului ? (ANCPI -pentru cadastru si topografie ).
Mentionez ca acea autorizatie nu este folositas practic inca de cu multi ani inainte de a lucra la stat.


2. Se afla in incompatibilitate in cazul in care are un pfa deschis in baza autorizatiei profesionala descrise mai sus, dar depune anual declaratie cu venit zero neavand practic activitate ?

Multumesc anticipat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Penal nu veti răspunde.
În procesul civil se tine cont de toate circumstanțele.
E bine să va retrageti afirmația pentru ca este defaimatoare.
Este o jignire.



Despre ce nivel de despagubiri vorbim din practica uzuala pentru asa ceva ?
Intr-o discutie aprinsa la o scoala generala cu invatatoarea unde a aparut si unul din parinti am folosit in cadrul discutiei termenul "idioti" cu referire la parintii care au pus anumite intrebari nepotrivite copilului meu minor copilul fara a nominaliza. Parintele, avocat de profesie, a considerat ca referirea ii este adresata direct si vrea sa ma dea in judecata pentru calomnie.
M-a rugat sa imi retrag afirmatia si eu am repetat ca afirmatie este la modul general adresata strict acelor parinti care mi-au abuzat copilul punandu-i intrebari delicate despre parintii sai.

Tin sa mantionez ca anterior facusem o reclamatie verbala la directoare fata de invatatoarea respectiva, printre altele, si pentru faptul ca a lasat unu doi sau trei parinti mai "scandalagii" sa chestioneze cu intrebari absurde copilului meu minor elev la scoala respectiva .

Drept urmare, tinand cont de starea de animozitate dintre mine si invatatoare este posibil ca aceasta sa fie dispusa sa vina ca martor in cazul unui proces si tinand cont de profilul sau moral este posibil sa declare mincinos conform dipozitiilor parintelui avocat de profesie.

Pana in prezent nu am alte scandaluri sau animozitati cu alti parinti in afara de situatia cu parintele respectiv, iar reprosul initial nu era adresat parintilor ci direct invatatoarei.

1. Exista un risc real sa raspund penal pentru asa ceva- cum ar fi calomnie ?

2. Dar in cazul unui proces civil exista riscul real sa castige domnul avocat de profesie ?
Recent am avut o oferta de lucru in strainatate -pentru o firma cu sediul in strainatate (fara filiala in Romania). Plecarea trebuie sa fie in cel mult 5 zile calendaristice conform intelegerii,

Problema este ca am un contract de munca valabil in Romania, unde nu am depus inca nici un preaviz.

intrebarile ar fi:

1. Cum as putea incheia contractul de munca cu actuala companie, fara a respecta termenul legal de 25 zile lucratoare ?

2. Ce se intimpla daca pur si simplu plec in strainatate si nu mai imi indeplinesc prevederile contractuale din tara ?
3. Pot fi actionat in judecata de firma din Romania ?

4. La desfacerea contractului pe motiv disciplinar va apare ceva in Revisal ce ar putea sa imi afecteze cariera pe viitor in Romania ?

Multumesc anticipat


P.S Precizez ca probabil cei din tara nu vor fi de acord cu o incheiere a contractului amiabila, deoarece au mult de lucru cu mine, dar nu pot sa pierd nici un contract in strainatate cu mari beneficii financiare pentru mine
Răspuns la discuția Talharie
Domnilor avocati si celorlalti ce au raspuns, va multumesc mult pentru opiniile pertinente si timpul acordat.

Poate conta faptul ca partea vatamata a recunoscut in procesul verbal de la politie ca detinea ilegal bunurile de la care a plecat cearta ?
(chiar daca nu exista o hotarare judecatoreasca sau un flagrant cum s-a mentionat mai sus de catre domnii avocati)

Este tardiva sau nu deschiderea in paralel a unei actiuni in instanta pentru a obtine dovada ca bunurile nu erau obtinute legat din momentul incheierii contractului de inchiriere ?

Orice alte sugestii sau idei sunt binevenite.


Un Paste Fericit tuturor !
Discuție Talharie
Salut.

As dori si eu un sfat referitor la cazul urmator si la ce anume risca prietenul meu (A).,

A se duce la B sa il traga la raspundere pentru ca a depasit termenul de restituire al bunurilor conform contractului de inchiriere. In urma refuzului lui B de a innapoia bunul, A il tavaleste pe jos (il loveste) cerand recuperarea bunurlor imprumutate conform contractului de inchiriere ce expirase, apoi A scoate un pistol (are permis de port arma) si il arata (sau ameninta ?) pe B cu el in vederea restituirii bunului.
Intre timp, alertata de trecatori, apare politia il aresteaza pe A pe loc, si ajunge in fata judecatorului cu propunerea de arestare preventiva 30 de zile pentru "tentativa de talharie"

Intrebarile mele sunt :
1. recuperarea bunului propriu poate insemna tentativa de talharie ?
2. se mai poate schimba incadrarea initiala si daca da, cat de intemeiata vi se pare cauza si ce risca prietenul meu (A) ?
3. ce sfaturi ar trebui sa primeasca legat de conduita in cadrul procesului ?