avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Daryada

Activitate Daryada

Inca o parere:

Cand ati semnat la angajare contractul de munca ati semnat un act in care se specifica perioada de preaviz, in urma modificarii CM daca nu ati semnat nici o hartie nici o modificare de contract raman batute in cuie acele zile de preaviz convenite la angajare, in cazul in care ati semnat modificarea CM conform noului cod trebuie sa aveti acel act , in care se specifica perioada de preaviz, aceasta modificare trebuie adusa la cunostinta angajatilor, fara semnatura dv este nul
Sunt in somaj, daca in aceasta perioada prestez o munca de zilier imi pierd somajul?
Răspuns la discuția Abandon copil fara acte
Colegul meu nu are o stare materiala incat sa sustina un proces, l-am indrumat spre maternitate, dar sunt sanse minime pe fisa cu vaccinurle efectuate copilului acesta e trecut cu numele de familie al mamei neexistand un prenume iar la parinti sunt trecuti si tatal si mama acestuia, dupa spusele acestuia la nastere a incercat sa faca certificat copilului dar in lipsa certificatului sau a unui act de identitate al mamei a fost refuzat, speram ca va intalnii o persoana mai receptiva in acest caz care nu este unic ( la persoanele de etnie roma fiind foarte des intalnit). Va multumesc pentru sfaturi si daca mai sunt cai pe care sa se obtina acest certificat de nastere sunt binevenite.
Un coleg are o situatie mai delicata, a trait in cncubinaj cu o femeie fara acte (certifican nastre, buletin), din relatia lor a rezultat un copil, acestuia nu i sa facut certificat de nastere deoarece mama nu avea acte, tatal si-a recunoscut copilul, dupa cateva luni de la nastere copilul a fost abandonat de mama, lasat la domiciliul tatalui, acesta isi iubeste copilul si l creste in conditii bune, cei de la asistenta sociala au fost pe la el si au decis ca acesta sa ramana spre intretinere la tata. Tatal doreste sa faca copilului acte ( certificat de nastere), pentru a putea urma o gradinita, scoala, etc. Ce cai trebuie sa urmeze pentru a intocmii aceste acte cat mai urgent la un pret rezonabil.

Va multumesc.