avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate fil1ram

Activitate fil1ram

Vrem sa construim o casa, pe un teren al parintilor. Acestia vor sa ne faca contract de vanzare cumparare pentru acea bucata de pamant. Insa, datorita unor probleme cu o banca si o firma pe care am avut-o, noi, parintii, nu este indicat sa avem proprietati pe numele nostru. Ne-am gandit ca, pentru a ne proteja, am putea face acest contract direct pe numele copilului nostru minor, cu noi, parintii reprezentanti legali. Si asa, fiind singurul copil, aceasta proprietate ii va reveni mai devreme sau mai tarziu. Intrebarea este: se poate face contract de vinzare catre un minor? Si in ce conditii?
Bunicii doresc ca sa lase o parte din pamantul lor pe numele unui minor(nepot). Pentru ca actele de mostenire pot fi atacate de altii, doresc act de vanzare-cumparare. Se poate face vanzarea catre un minor, cu parintele drept reprezentant legal? Si ce implica acest lucru?
Răspuns la discuția comisioane agentii imobiliare
Ciobanu vasile a scris:

Daca ati semnat contractul fara al analiza...trebuie sa platiti comisionul stipulat in contract.
Anuntul fiind aparut in ziar, pe persoana fizica, telefonul agentiei este...telefonul unui cumparator, dvs neavand o relatie contractuala cu agentia.
Asa trebuia procedat in faza premergatoare. De ce ati semnat contractul ??? cred ca nici dvs nu stiti in aceasta faza. Asta este se invata sdin mers, dar....contra-cost.

Asa e . Dar macar din experienta asta vor invata prietenii mei. Imi pare rau ca, inca o data, m-am convins ca inca sunt oameni fara constiinta, care se folosesc de altii la maxim.
Multumesc frumos inca o data pentru toate raspunsurile.
Răspuns la discuția comisioane agentii imobiliare
Multumesc mult pentru raspuns.
De fapt este un contract foarte simplu, insa vedeti ca nu apare nicaieri cuvantul "intermediere"... Pur si simplu sunt enuntate taxele si cine le plateste iar undeva la final: comision vanzator 2%si comision cumparator 2%. De semnat e semnat insa ...ma gandeam ca poate fi atacat sau in caz ca nu platesc acest comision ce mi se poate intampla.
Răspuns la discuția comisioane agentii imobiliare
Va multumesc frumos. S-ar parea ca iar necunostinta de legislatie precum si situatia poate duce la pierderi. S-a incheiat la sediul agentiei un precontract, intre noi- vanzator si cumparator , in vederea incheierii contractului , partile in acest contract sunt : Vanzator si cumparator, agentia nu figureaza nicaieri. Sunt prevazute obiectul , conditiile (pretul), termene , tarife notariale si.. impozite.... si surpriza ... comisioane 2% atat pt vanzator cat si pt cumparator.
Desi initial am contestat legalitatea acestora,in cazul nostru al vanzatorului, fiind presati de conjuncturi (dorim sa vindem si am primit un pret destul de bunut) am acceptat semnarea acestui precontract cu conditia (verbala) a negocierii comisionului.
Va multumesc pentru lamuririle de pana acum.
Nu-i asa ca am luat teapa? si ca vom trebui sa platim acele comisioane asa cum sunt prevazute in precontract? Se mai poate face ceva?
Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce conditii vin ei la vizionare, nu mi-au comunicat nici comisioane, nici nimic. Nu am stiut ca si in cazul in care vinzi singur si te contacteaza o agentie trebuie sa ii mai platesti comision. Comision trebuie sa ii platesca cei cu care au incheiat contracte in acest sens, nu credeti? Sau macar sa fii pus in tema atunci cand esti contactat de agent. Deci, intrebarea mea este legal in aceste conditii sa mi se stabileasca in antecontractul cu cumparatorul comision catre agentie si mie, vanzator, si cumparatorului? Cumparatorul are contract incheiat cu agentia.
Si ce alte taxe si impozite mai intra in sarcina vanzatorului?
exBrom a scris:

Nu, nu are nicio relevanta ce alte obligatii de plata aveti.

Va multumesc .
exBrom a scris:

1. daca ati renuntat la beneficiul diviziunii si discutiunii, da este lega... si as zice si corect
2. 1/3 din venitul net;
3. da

Referitor la 1/3 din venitul net, nu se ia in considerare si rata pe care o am de platit la apartament?
Firma sotului (administrator si alti asociati) a contractat o linie de credit de la banca pentru firma. Desi au executat lucrari la diverse firme, acestea nu au platit cv lucrarilor. Aceste lucrari ar fi acoperit linia de credit. Una din firma intra acum in insolvabilitate. Eu si sotul am semnat ca fidejusori la acest credit. Desi anul trecut banca s-a indreptat asupra firmei, instanta numind deja un executor pentru firma, anul acesta banca s-a indreptat, prin investirea cu titlu executoriu al contractului de fidejusiune, asupra noastra. Noi, in prezent suntem angajati, fiecare, alte bunuri nu avem decat apartamentul. Acesta a fost achizitionat prin credit bancar, la alta banca, cu ipoteca.
Intrebari:
1.Este corect ca banca sa se indrepte asupra noastra, desi procedura executarii firmei nu s-a incheiat?
2. Cat poate sa ne opreasca din salarii, in conditiile in care avem de achitat si rata la apartament?
3. Exista riscul sa pierdem apartamentul, chiar daca exista ipoteca in favoarea bancii de la care am luat credit?
Va multumesc anticipat.